Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 11:15

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τρέχει για αδειοδότηση και μεταγραφές

Γράφτηκε από τον

Για τη νέα πρόκληση που λέγεται... Super League 2 προετοιμάζεται η Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Μια κατηγορία που έχει περισσότερες απαιτήσεις τόσο αγωνιστικές, όσο και οικονομικές.
Ενδεικτικό ότι για να λάβει μέρος μια ομάδα στη SL2, απαιτείται εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ και μετοχικό κεφάλαιο, τουλάχιστον,350.000 ευρώ.
Στην Καλαμάτα τρέχουν τις διαδικασίες ώστε να πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς, αναχώρησε για τις ΗΠΑ, αλλά έχει δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα και να προχωρήσει ο σχεδιασμός.
Οσον αφορά την αδειοδότηση από την ΕΠΟ, η Καλαμάτα δεν εξασφάλισε άδεια, όπως και η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League 2.
To Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας, έχει χορηγήσει άδεια μόνο σε έξι ομάδες και μένει να δούμε αν θα υπάρξει η δυνατότητα να καταθέσουν ξανά φάκελο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μη αδειοδότηση, δεν αποκλείει μια ομάδα από το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει με την ΕΕΑ.
Οσες όμως ΠΑΕ δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια, έχουν δικαίωμα μεταγραφών μόνο Ελλήνων παικτών κάτω των 25 ετών, αλλά και τριών Ελλήνων ή αλλοδαπών ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και ξένους κάτω των 23 ετών.
Στη "Μαύρη Θύελλα" θα προσπαθήσουν να λύσουν το εν λόγω πρόβλημα, που συνεπάγεται με περιορισμό στις μεταγραφές, που είναι ένα κομμάτι που επίσης δουλεύουν παράλληλα αυτό το διάστημα. Στόχος είναι να γίνουν άμεσα οι κινήσεις ενίσχυσης, αλλά και να ξεκαθαρίσει το μέτωπο των ανανεώσεων.
Η αρχή έχει γίνει με τους Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλο, Αναστασόπουλο και μέσα στην εβδομάδα η λίστα αυτή θα μεγαλώσει.
Ο Κέρι και ο Σουμπίνιο είναι δύο από τους παίκτες που θα συζητήσουν με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους.