Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2021 12:27

Στην ΕΠΟ το θέμα της αδειοδότησης

Γράφτηκε από τον

Σε “αναμμένα κάρβουνα” κάθεται η Καλαμάτα και η πλειοψηφία των ομάδων της Super League 2 που δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΠΟ, καθώς σε πρώτη φάση έχουν περιορισμό στις μεταγραφές, ενώ όσες δεν εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, δεν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Στη “Μαύρη Θύελλα” δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται πρόβλημα συμμετοχής, αφού ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς θα καλύψει τα ποσά που απαιτούνται για το μετοχικό κεφάλαιο και την εγγυητική επιστολή.
Η μη αδειοδότηση όμως, σημαίνει ότι αλλάζει ο σχεδιασμός, καθώς οι ΠΑΕ που έχουν “κοπεί” έχουν δικαίωμα μεταγραφών μόνο Ελλήνων παικτών κάτω των 25 ετών, αλλά και τριών Ελλήνων ή αλλοδαπών ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και ξένους κάτω των 23 ετών.
Το θέμα της αδειοδότησης, θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ενώ βρίσκεται και στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που συνεδριάζει την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, σήμερα θα συζητηθούν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο ΚΑΠ, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, το θέμα των Β’ ομάδων της Super League 2 και το θέμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις προτεινόμενες από τις FIFA/UEFA αλλαγές στο Καταστατικό, Πειθαρχικός Κώδικας, ΚΑΠ, Κανονισμός Αδειοδότησης, Θέματα ΚΕΔ κ.α.
Θυμίζουμε, ότι μόνο έξι ΠΑΕ έχουν εξασφαλίσει άδεια, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί ποδοσφαιριστές θα μείνουν χωρίς ομάδα και ίσως αναγκαστούν ακόμα και να σταματήσουν το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Γι’ αυτό και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχει στείλει αίτημα στην Ομοσπονδία και στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, ώστε να μην ισχύσει για φέτος ο περιορισμός στις μεταγραφές λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.
Πολλές ομάδες άλλωστε δεν έχουν αδειοδοτηθεί για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά με την κατάσταση των γηπέδων τους. Μένει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι ή θα παραμείνουν ως έχουν οι ποινές για την Καλαμάτα και τις υπόλοιπες που δεν πήραν άδεια.