Τρίτη, 13 Ιούλιος 2021 18:58

Euro 2020: Η αγγλική Ομοσπονδία περιμένει "καμπάνα" απ' την UEFA για τα γεγονότα του τελικού

Γράφτηκε από τον

Η UEFA έχει ξεκινήσει πειθαρχικές ενέργειες απέναντι στην αγγλική Ομοσπονδία (FA) για την συμπεριφορά των οπαδών των τριών λιονταριών στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία.

Η Αγγλία έχασε απ' την Ιταλία στον τελικό του Euro 2020, όμως όπως όλα δείχνουν δεν θα αφήσει πίσω της αυτό το παιχνίδι. Η UEFA ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα απέναντι στην FA για την συμπεριφορά των οπαδών των τριών λιονταριών μέσα και έξω απ' το Γουέμπλεϊ, με την αγγλική Ομοσπονδία να περιμένει την τιμωρία που θα δεχθεί.

Συγκεκριμένα ερευνώνται τέσσερα περιστατικά, ενώ προσελήφθη ειδικός επιθεωρητής, προκειμένου να εξετάσει αναλυτικά τα γεγονότα. Αρχικά, η FA κινδυνεύει για την παρουσία στο Γουέμπλεϊ 5.000 χούλιγκαν χωρίς εισιτήρια. Θυμίζουμε πως πριν απ' την έναρξη του τελικού, οπαδοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στο γήπεδο και όπως φαίνεται τα κατάφεραν.

Επιπλέον, η FA κινδυνεύει με τιμωρία για την εισβολή οπαδού μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που προκάλεσε και την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα. Ακόμη υπήρξαν και περιστατικά, όπου Άγγλοι πετούσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Η λίστα της UEFA για τα παράνομα γεγονότα στο Γουέμπλεϊ συνεχίζεται, με τη διατάραξη της ανάκρουσης του ιταλικού εθνικού ύμνου απ' τους Άγγλους οπαδούς, ενώ υπάρχει και αναφορά για χρήση πυροτεχνήματος στις κερκίδες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πηγή: sport24.gr