Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2021 11:40

SUPER LEAGUE 2: Παράταση μέχρι 31 Αυγούστου για την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου

Γράφτηκε από τον

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε χθες παράταση στις ΠΑΕ στη Super League 2 για την καταβολή των 350.000 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου.

Ετσι οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, έχουν πλέον περιθώριο μέχρι τις 31 Αυγούστου να καταβάλουν τις 350 χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.
Οσον αφορά την κατάθεση των φακέλων στην ΕΕΑ πάντως δεν υπήρξε παράταση και η σχετική προθεσμία έληξε χθες 15 Ιουλίου.
Αναλυτικά η ενημέρωσή της ΓΓΑ:
“Κατόπιν επισήμων αιτημάτων των Super League 1 και Super League 2, εισήχθη τροπολογία στο υπό συζήτηση σήμερα στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία:
-Δίδεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου, αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού των 350.000€ ως ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ που αιτείται άδειας συμμετοχής στη νέα SL2. Κατά τα λοιπά, παραμένει η σημερινή, 15η Ιουλίου, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων των αιτούντων ΠΑΕ στην ΕΕΑ.
-Μόνο για τη σεζόν 2021-2022 εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκομιδής και 2ης εγγυητικής επιστολής οι ΠΑΕ της SL1 που δημιουργούν Β’ ομάδες, καθώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί από την ΕΠΟ το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας τους και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σύνταξης του ειδικού – αυτοτελούς προϋπολογισμού τους. Έτσι, οι Β’ ομάδες θα καλυφθούν από το σύνολο της εγγυητικής επιστολής, η οποία θα κατατεθεί για τη συμμετοχή των ΠΑΕ τους στην SL1”.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ