Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2021 14:57

Ολυμπιακός: Με τη χαμένη του Μάλμε - Ελσίνκι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αν αποκλειστεί από την Νέφτσι

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός: Με τη χαμένη του Μάλμε - Ελσίνκι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αν αποκλειστεί από την Νέφτσι

Τη χαμένη του ζευγαριού Μάλμε - Ελσίνκι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αν δεν μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέφτσι στον δεύτερο προκριματικό του Champions League.

Λίγη ώρα μετά την κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα φέρει στο δρόμο του τη νικήτρια του ζευγαριού Μούρα (Σλοβενία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) σε περίπτωση που αποκλείσει την Νέφτσι στον 2ο προκριματικό, ο Ολυμπιακός συμμετείχε και στην κλήρωση του Europa League.

Για την ακρίβεια μπήκε στην κληρωτίδα το ζευγάρι Ολυμπιακός - Νέφτσι, με τους ερυθρόλευκους να γνωρίζον πλέον ότι αν αποκλειστούν από την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν και σταματήσει η πορεία τους στο δρόμο προς τους ομίλους του Champions League, τότε θα αντιμετωπίσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League την χαμένη του ζευγαριού Μάλμε- Ελσίνκι, με τους Σουηδούς να κοντράρονται με τους Φινλανδούς στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αναλυτικά τα ζευγάρια, με τους χαμένους να παίζουν μεταξύ τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League

Ντίναμο Κιέβου - Ομόνοια vs Λέγκια Φλόρα Τάλιν

Μούρα - Λουντογκόρετς vs Φερεντσβάρος - Ζαλγκίρις Βίλνιους

Καϊράτ Αλμάτι - Ερυθρός Αστέρας vs Άλασκερτ - Σερίφ Τίρασπολ

Λίνκολντ - Κλουζ vs Σλόβαν Μπρατισλάβας - Γιουνγκ Μπόις

Ολυμπιακός - Νέφτσι vs Μάλμε - Ελσίνκι

Το μονοπάτι των μη πρωταθλητών στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League:

Γιάμπλονετς vs Σέλτικ - Μίντιλαντ

Ραπίντ Βιέννης - Σπάρτα Πράγας vs Ανόρθωση

Αϊντχόφεν - Γαλατάσαραϊ vs Σεντ Τζόνστον

Σε ποιον γύρο θα παίξει στη συνέχεια

Αν ο Ολυμπιακός βρεθεί τελικά στον προκριματικό γύρο του Europa League και προκριθεί (5 & 12 Αυγούστου τα δύο παιχνίδια) τότε θα φτάσει στα playoffs του τουρνουά, δηλαδή ένα βήμα πριν από τους ομίλους. Ούτε κι εκεί θα μπει σε γκρουπ ισχυρών ή ανίσχυρων, αφού από φέτος θα ισχύει σύστημα προτεραιοτήτων με 4 διαβαθμίσεις.

Αν οι "ερυθρόλευκοι" αποκλειστούν στον προκριματικό γύρο του Europa League, τότε δεν σταματούν την ευρωπαϊκή πορεία τους. Συνεχίζουν στα playoffs του Europa Conference League, αλλά αυτήν τη φορά θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Πηγή: sport24.gr