Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 12:10

Με νέο πρόσωπο η Καλαμάτα στη Super League 2

Γράφτηκε από τον
Με νέο πρόσωπο η Καλαμάτα στη Super League 2

Μια τελείως διαφορετική Καλαμάτα θα δούμε τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η "Μαύρη Θύελλα" συνεχίζει μεν με την ίδια διοίκηση (με επικεφαλής τον Γιώργο Πρασσά) και προπονητή (Νίκος Αναστόπουλος), αλλά οι αλλαγές στο ρόστερ είναι πολλές.
Ενδεικτικό ότι έχουν αποχωρήσει 12 παίκτες, ενώ στον αντίποδα τα νέα αποκτήματα είναι τέσσερα και έπεται συνέχεια.
Η νέα κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με τη Football League, όπου η μεσσηνιακή ομάδα κατέκτησε τον τίτλο στο νότιο όμιλο και γι' αυτό η Καλαμάτα προχωρά σε ανανέωση του ρόστερ.
Για το μεγάλο κύμα... αποχωρήσεων παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η "Μαύρη Θύελλα" δεν πήρε άδεια από την ΕΠΟ, ενώ δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημα για παράταση στις ανανεώσεις των παικτών, τα συμβόλαια των οποίων έληγαν στις 30 Ιουνίου.

Το πάρε - δώσε

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχει περιορισμό στις μεταγραφές (μπορεί να αποκτήσει μόνο 3 παίκτες άνω των 25 ετών), και η μία θέση έχει ήδη καλυφθεί από τον έμπειρο επιθετικό Γιάννη Λουκίνα, τη δεύτερη θα καλύψει - εκτός απροόπτου - ο Ανδρέας Τάτος που αποχώρησε από την Ξάνθη και μένει ακόμη μία.
Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα τους μεσοεπιθετικούς Νάνι, Κόκκορη, Σκεντεράι και τον επιθετικό Λουκίνα.
Οι 12 παίκτες που έχουν αποχωρήσει είναι οι Τριανταφυλλάκης, Αλεξόπουλος, Ηλιόπουλος, Ταϊρης, Αραμπατζής, Γκαλίτσιος, Σαλίνες, Νατσιόπουλος, Μπουσμπίμπα, Σουμπίνιο, Κέρι και ο Ζαχαρόπουλος, πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.
Από την περσινή ομάδα ανανέωσαν οι Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος των οποίων τα συμβόλαια ήταν μονοετή, ενώ σε ισχύ βρίσκονται τα συμβόλαια των Τσελεπίδη, Μαβινγκά, Παυλίδη, Παπατόλιου, Καρούτη, Μαρκόφσκι, Φελίπε. Αναμένεται να παραμείνουν οι τερματοφύλακες Καπούταγλης, Καραχάλιος, ενώ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο ο 17χρονος Σάββας Μουζάκης.

Οι παίκτες που έρχονται

Ο Ανδρέας Τάτος έχει συμφωνήσει με την Καλαμάτα και αναμένεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο 32χρονος μέσος της Ξάνθης έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Αρη, Ολυμπιακό και είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Η Καλαμάτα βρίσκεται σε συζητήσεις και με τον μεσοεπιευικό Γιάννη Μυστακίδη από την Ξάνθη, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός και παρότι η πορεία του είναι πτωτική τα τελευταία χρόνια, στη Super League 2 μπορεί, επίσης να κάνει τη διαφορά.,
Η Καλαμάτα αναμένεται να αποκτήσει και τον 20χρονο αμυντικό του Αρη Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, όπως και τον 24χρονο αμυντικό Αρντίτ Τόλι, που έχει παίξει ξανά στη μεσσηνιακή ομάδα, ερχόμενος από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.
Οσον αφορά την ξένη αγορά. αναμένονται δύο Γάλλοι μεσοεπιθετικοί, ενώ ξένος μπορεί να είναι και ο τερματοφύλακας που θα αποκτηθεί.
Το βέβαιο είναι ότι θα φθάσουμε σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών, ΄προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ.

Αρχίζει το τρέξιμο

Η ώρα για να ξεκινήσει προετοιμασία η Καλαμάτα έφθασε, καθώς σήμερα στις 6.30 μ.μ. θα γίνει η πρώτη προπόνηση στα Παλιάμπελα, υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου, που θα μιλήσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους, όπως και τα νέα αποκτήματα.
Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι διπλές προπονήσεις, ενώ την προσεχή εβδομάδα η αποστολή θα πάει στο Πήλιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.