Παρασκευή, 06 Αύγουστος 2021 10:49

Με 36 ομάδες το κύπελλο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Με 36 ομάδες θα διεξαχθεί το κύπελλο Μεσσηνίας, η πρεμιέρα του οποίου έχει οριστεί για το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου.

Στον θεσμό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του Α.Ο. Διαβολιτσίου, που μετέχει στη Γ’ εθνική και των ομάδων της Α’ και Α1 τοπικής. Αντίθετα είναι προαιρετική η συμμετοχή για τα σωματεία της Β’ τοπικής και τους ερασιτέχνες της Καλαμάτας. Οι ερασιτέχνες δήλωσαν ωστόσο συμμετοχή, όπως και η Νίκη Πλάτης, το Βλαχόπουλο, η Φοινικούντα και ο Κυπάρισσος από τη Β’ τοπική.
Αναλυτικά οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο είναι: Α.Ο. Διαβολιτσίου (Γ’ εθνική), Πάμισος, Απόλλωνας Καλαμάτας, Πανθουριακός, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Αβίας, Α.Ε. Μάνης, Εθνικός Μελιγαλά, Ομόνοια, Σπερχογεία, Εράνη, Κυπαρισσία, Κορώνη, Τέλλος Αγρας, Μεθώνη, Παπαφλέσσας Χώρας, Καλό Νερό, Τσικλητήρας Πύλου, Απόλλωνας Πεταλιδίου (Α’ τοπική), Nέος Αρις, Αστέρας Αρφαρών, Θύελλα Χαρακοπιού, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Ηρακλής Καλαμάτας, Α.Ε. Λογγάς, Πανιώνιος Καλαμάτας, Π.Α.Σ. Ράχη, Δώριο, Αναγέννηση Παραλίας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, ΑΕΚ Καλαμάτας (Α1 τοπική), Νίκη Πλάτης, Βλαχόπουλο, Φοινικούντα, Κυπάρισσος, ερασιτέχνες Καλαμάτας (Β’ τοπική).
Οι αγώνες του κυπέλλου θα διεξαχθούν σε πέντε φάσεις και μέχρι τα προημιτελικά θα είναι μονοί. Ο τελικός έχει οριστεί για τις 16 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει, μαζί με αυτή των πρωταθλημάτων, την προσεχή Δευτέρα στις 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του “ Τennis Club”και θα περιλαμβάνει τις τρεις πρώτες φάσεις. Για τα προημιτελικά και ημιτελικά θα γίνει κλήρωση στα γραφεία της Ενωσης.
Να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Α1 τοπικής και οι πέντε που δήλωσαν από τη Β’ τοπική. Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα γίνουν μονοί αγώνες στην έδρα της ομάδας μικρότερης κατηγορίας ή χαμηλότερης βαθμολογικής θέσης εάν πρόκειται για ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Στη Β’ τοπική οι ερασιτέχνες

Η 4η Αυγούστου, ήταν η τελευταία μέρα δηλώσεων συμμετοχής για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΣΜ, όλες οι ομάδες που είχαν δικαίωμα δήλωσαν συμμετοχή στις τρεις τοπικές κατηγορίες. Μάλιστα στη Β’ τοπική δήλωσαν συμμετοχή και οι ερασιτέχνες της Καλαμάτας, κάτι που σημαίνει ότι το εν λόγω πρωτάθλημα θα γίνει με 33 ομάδες. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί σε ποιον από τους τρεις ομίλους θα τοποθετηθούν.