Σάββατο, 07 Αύγουστος 2021 00:07

Παναθηναϊκός-ΝΚ Λοκομοτίβα 2-2: Καλύτεροι μεν, ξανά… επιπόλαιοι δε οι πράσινοι (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός-ΝΚ Λοκομοτίβα 2-2: Καλύτεροι μεν, ξανά… επιπόλαιοι δε οι πράσινοι (βίντεο)

Βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός, προηγήθηκε με δύο γκολ του Χατζηγιοβάνη μέσα σε ένα λεπτό, αλλά δύο λάθη του επέτρεψαν στην Λοκομοτίβα να ανοίξει και να κλείσει το σκορ (2-2), στο 4ο φιλικό προετοιμασίας.

Παναθηναϊκός και ΝΚ Λοκομοτίβα ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στην φιλική αναμέτρηση που έγινε στην Καλλιθέα, στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του «τριφυλλιού» και πρώτο επι ελληνικού εδάφους.
Οι Κροάτες προηγήθηκαν από ένα λάθος του Πέρεθ και την οβίδα του Κατσαβέντα στο 18ο λεπτό, για να έρθει η διπλή απάντηση του Χατζηγιοβάνη και το 2-1, με πέναλτι στο 40’ και γκολ στο 41’. Ωστόσο, ένα ακόμα λάθος, αυτή την φορά ακόμα χειρότερο από τον Σάρλια -που έκανε το ντεμπούτο του- στο 87ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!
Η εικόνα των «πράσινων» ήταν η καλύτερη τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα ματς. Χωρίς όμως να βελτιώσουν αφενός την αποτελεσματικότητα που θα τους έδινε περισσότερα τέρματα και αφετέρου την προσήλωσή τους, που θα τους κόστιζε λιγότερα…
Από την άλλη, δεν θα πρέπει να λησμονηθεί και ο μεγαλύτερος βαθμός ετοιμότητας του αντιπάλου, που έχει ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο κροατικό πρωτάθλημα.

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Βέλεθ, Σιδεράς και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Πέρεθ και Μαουρίσιο έπαιξαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη-Ενγκμπακοτό να αγωνίζονται στα άκρα, τον Βιγιαφάνιες σαν δεκάρι και τον Καρλίτος στην επίθεση.

H ΝΚ Λοκομοτίβα από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό επίσης το 4-2-3-1, τον Σαντίνι στην εστία και τους Τσίπετιτς. Σόλντο, Ντε Χαας και Πίβαριτς στα μετόπισθεν. ενώ Τσοκάι και Μάριτς αποτέλεσαν τους δύο κεντρικούς χαφ, με τους Αλίχου, Κατσαβέντα και Στοϊκοβιτς να αποτελούν την τριπλέτα στην επίθεση και τον Νταμπρό τον σέντερ φορ.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγνωριστικό ρυθμό αρχικά και την Λοκομοτίβα να είναι εκείνη που είχε την πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς…
Με τον Διούδη να αποκρούει εντυπωσιακά την ατομική ενέργεια και το σουτ του Στοϊκοβιτς από θέση μέσα αριστερά, στο 9’.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο έφτιαξε τρις φάσεις για γκολ, αλλά δεν έβαλε ούτε ένα… Με τον Καρλίτος να χάνει τις δύο εξ αυτών, αστοχώντας σε τετ α τετ με τον Σαντίνι στο 15ο λεπτό, μετά από κλέψιμο του Ενγκμπακοτό.

Και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει την προσπάθειά του, δύο λεπτά μετά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Χατζηγιοβάνης πήρε το ριμπάουντ αλλά κέρδισε μόνο το κόρνερ…

Από λάθος του Πέρεθ λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή, η Λοκομοτίβα βγήκε στην αντεπίθεση, εκμεταλλεύθηκε το κακό τρανζίσιον του αντιπάλου της και με την «φωτοβολίδα» του Κατσαβέντα άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, πιέζοντας σωστά, έχοντας καλύτερη εικόνα σε όλους τους τομείς από τα έως τώρα φιλικά τους, αλλά παρέμειναν άστοχοι, όπως στην περίπτωση του Βιγιαφάνιες στο 27’.

Εν τέλει, μέσα σε ένα λεπτό, κατάφεραν να πετύχουν ότι δεν πέτυχαν στα προηγούμενα 40 και μάλιστα… εις διπλούν. Με τον Χατζηγιοβάνη να ισοφαρίζει σε 1-1 με πέναλτι, που κέρδισε ο Βέλεθ από τον Κατσαβέντα…

Ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, μετά από φοβερή διαγώνια μπαλιά του Χουάνκαρ που τον έβγαλε απέναντι στον Σαντίνι, για να τον περάσει και να «υπογράψει» την ανατροπή στο 41’!

Στην επανάληψη, όπως ήταν φυσιολογικό, το τέμπο δεν ήταν το ίδιο υψηλό, με τους Κροάτες να θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους -έχοντας τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα- και να φτάσουν στο 2-2, αλλά να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο.

Ξανά ήταν εκείνοι που είχαν πρώτοι την ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Διούδη όμως να λέει «όχι» στην προσπάθεια Φλόρουτς στο 64ο λεπτό, για να ακολουθήσει η… απάντηση από πλευράς «τριφυλλιού», με την προσπάθεια του Μπουζούκη -που ξεχώρισε στο δεύτερο ημίχρονο- πέντε λεπτά αργότερα.

Ακολούθησαν οκτώ μαζεμένες αλλαγές από πλευράς Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως ακόμα κι έτσι, το σκεπτικό της ομάδας του παρέμεινε ίδιο: πίεση ψηλά και ανάπτυξη με κάτω την μπάλα.

Παρόλα αυτά, μια επιπόλαιη ενέργεια του Σάρλια κόστισε στον Παναθηναϊκό την πρώτη του «φιλική» νίκη, αφού ο Αρτίστικο έκλεψε την μπάλα και νίκησε με πλασέ τον Χριστογεώργο, κάνοντας στο 87’ το 2-2, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Χατζηγιοβάνης ήταν αναμφίβολα ο ποδοσφαιριστής που είχε την μεγαλύτερη συμβολή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και παράλληλα την νίκη... Πέτυχε δύο τέρματα, έχασε μια ευκαιρία κι «έφτιαξε» άλλη μια, με ωραία ενέργεια. Πολύ δραστήριος, αν μη τι άλλο, στα 54’ που αγωνίστηκε!

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (70’ Χριστογεώργος), Κώτσιρας (70’ Σάντσες), Βέλεθ (70’ Σάρλια), Σιδεράς (70’ Σερπέζης), Χουάνκαρ (70’ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ (64’ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο (62’ Αγιοούμπ), Χατζηγιοβάνης (54’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες (70’ Αθανασακόπουλος), Ενγκμπακοτό (70’ Σαβιέ), Καρλίτος (70’ Καμπετσής).

ΝΚ Λοκομοτίβα (Σίλβιο Τσάμπραγια): Σαντίνι (66’ Χεντίγια), Τσίπετιτς (61’ Μάλες). Σόλντο, Ντε Χαας (46’ Φλόρουτς, 90’ Τσάμπραγιτς), Πίβαριτς (85΄Μαγκντάλινιτς), Τσοκάι (61’ Βράνκοβιτς), Mάριτς (79’ Ντάιτσερ), Αλίχου (61’ Μάρκου), Κατσαβέντα (73’ Ζιλίνσκι), Στοϊκοβιτς (46’ Οσμάνκοβιτς), Ντάμπρο (46΄Αρτίστικο).
Πηγή: sport-fm.gr