Τρίτη, 15 Ιούλιος 2014 22:07

Ο Κουρμπανάς στον πάγκο της "Μαύρης Θύελλας"

Γράφτηκε από τον
Ο Κουρμπανάς στον πάγκο της "Μαύρης Θύελλας"

Ο Νίκος Κουρμπανάς είναι οριστικά ο νέος προπονητής της Καλαμάτας. Ο 50χρονος τεχνικός είχε την τελική επαφή πριν από λίγο με τον Γιώργο Ράλλη όπου και συμφώνησαν να συνεργαστούν. Ετσι ο πρώην τεχνικός του Παναγιάλειου θα πιάσει άμεσα δουλειά στην Μεσσηνιακή ομάδα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που μοιάζει ιδιαίτερα θετική για την τοπική μας ομάδα, μιας και ο Κουρμπανάς είναι ένας προπονητής που γνωρίζει την κατηγορία και διαθέτει αρκετά καλό όνομα.Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στον Παναιγιάλειο όπου πανηγύρισε δύο ανόδους. Από την Δ' στην Γ' εθνική πρόπερσι, από την Γ' στην Β' πέρυσι ενώ φέτος η ομάδα στην Β' εθνική ξεκίνησε καλά, αλλά τελικά περιορίστηκε στην παραμονή. Ωστόσο, συνολικά το έργο του στο Αίγιο κρίθηκε πετυχημένο.
Ο Κουρμπανάς λοιπόν έρχεται στην Καλαμάτα για να την βοηθήσει να πετύχει αυτό που προσπαθεί χωρίς επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια, δηλαδή να κερδίσει την άνοδο στην Β' εθνική.
Σαν προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του με τη Μαρκό το 1996. Ακολούθησαν ο Αιολικός, η Δόξα Βύρωνα, πάλι η Μαρκό, η Παναχαϊκή, η Καλλιθέα, η Κέρκυρα ο Φωστήρας, η Νίκη Βόλου, πάλι η Παναχαϊκή, ο Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου, δεύτερη θητεία στη Νίκη Βόλου, τρίτη θητεία στην Παναχαϊκή, τρίτη στη Νίκη Βόλου, έπειτα στη Λαμία και τέλος στον Βύζαντα Μεγάρων μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.Από το 2011 μέχρι τον προηγούμενο μήνα ήταν στον πάγκο του Παναιγιάλειου.
Είναι 52 ετών. Σαν παίκτης αγωνιζόταν στην θέση του αμυντικού και έπαιξε σε Ελλάς Βέλους, Κόρινθο, Παναχαϊκή, Παναθηναϊκό (πήρε δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα), Πανιώνιο και Γ.Σ. Μαρκό. Φόρεσε 8 φορές την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, 5 με την Παναχαΐκή και 3 με τον Παναθηναϊκό.