Τετάρτη, 16 Ιούλιος 2014 19:55

Ο Νίκος Κουρμπανάς στο "Νotosport": "Οργάνωση, δουλειά και υψηλούς στόχους"

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα είναι υποχρεωμένη να έχει πρωταγωνιστικό στόχο του χρόνου, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται οργάνωση, υπομονή, λίγα λόγια και πολλή δουλειά ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.


Κάπως έτσι σκέφτεται τα πράγματα ο νέος τεχνικός της "Μαύρης Θύελλας" Νίκος Κουρμπανάς, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στο «Notosport».
Από την κουβέντα μας με τον έμπειρο τεχνικό καταλάβαμε ότι γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε, έχει πληροφορηθεί πολλά πράγματα για το κοντινό παρελθόν αλλά και το κλίμα στην ομάδα και δείχνει διατεθειμένος να δουλέψει για να πετύχει.
Ο Κουρμπανάς γνωρίζει βέβαια ότι θα χρειαστεί να χτίσει μια ομάδα σχεδόν από το… μηδέν για αυτό και τονίζει ότι θα χρειαστεί να γίνουν πολύ προσεκτικές επιλογές παικτών ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα λάθη ενώ επισημαίνει την ανάγκη να οργανωθεί κατάλληλα η ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

«Πρόκληση
για όλους μας»

"Ξέρω σε τι σωματείο έχω έρθει και ξέρει και το σωματείο ποιος προπονητής ήρθε. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσουμε. Είναι μονόδρομος για την Καλαμάτα να πρωταγωνιστήσει μαζί με τις όποιες άλλες ομάδες προκύψουν δυνατές στον όμιλο. Είναι πρόκληση για όλους μας στην ομάδα αλλά για να πετύχουμε πρέπει να δημιουργήσουμε πρώτα τις προϋποθέσεις. Να οργανωθεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα, με ηρεμία και χωρίς πολλά λόγια. Το οργανωτικό και αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τα δεδομένα που θέλω".

«Υπομονή για να
μην γίνουν λάθη»

Η Καλαμάτα ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δεν έχει παίκτες με τον Νίκο Κουρμπανά να τονίζει σχετικά:
«Η Καλαμάτα δεν είναι αυτή τη στιγμή μια ομάδα που έχει ένα κορμό 12 παικτών και πάμε να πάρουμε 6-7 ακόμη, όπως συμβαίνει συνήθως. Ουσιαστικά ξεκινάμε από την αρχή το σχεδιασμό του ρόστερ, κάτι που σίγουρα είναι δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή  στην επιλογή των παικτών για να μην γίνουν λάθη ή να γίνουν τα λιγότερα δυνατά λάθη. Να πάρουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, νεαρούς και έμπειρους και στην συνέχεια να γίνει γρήγορα το "πάντρεμα" μεταξύ τους για να έχουμε αποτέλεσμα», τόνισε ο Νίκος Κουρμπανάς που θα ξεκινήσει άμεσα την προσπάθεια στελέχωσης του ρόστερ.
Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες που είχε η ομάδα πέρυσι και τις επόμενες μέρες θα φανεί ποιους από αυτούς έχει στα πλάνα του για τη νέα χρονιά. Ταυτόχρονα βέβαια θα αρχίσει να συμπληρώνεται σιγά σιγά και η μεταγραφική λίστα, η οποία θα είναι αρκετά μεγάλη αφού η ομάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει ελάχιστους παίκτες.
Όσον αφορά την προετοιμασία, ο Νίκος Κουρμπανάς εκτιμά ότι θα πρέπει να ξεκινήσει στις 28 του μήνα, όποιος και αν είναι ο αριθμός των παικτών που θα έχει η ομάδα την συγκεκριμένη ημερομηνία....