Τρίτη, 31 Αύγουστος 2021 16:36

Ο Άρης ξεκινά με -6 το πρωτάθλημα, απορρίφθηκε η έφεση για την υπόθεση Λάσκοφ!

Γράφτηκε από τον

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Άρη για την υπόθεση του Λάσκοφ, κάτι που σημαίνει πως οι κίτρινοι θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με -6.

Με -6 ξεκινάει το πρωτάθλημα ο Άρης. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τη έφεση των κίτρινων για την υπόθεση με το πλαστό δελτίο του Λάσκοφ.

Τον Απρίλιο οι κίτρινοι είχαν καταθέσει υπόμνημα και υποστήριξαν πως δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το έγγραφο που είχε φτάσει στην ΕΠΟ. Ωστόσο η επιτροπή δεοντολογίας τιμώρησε τον Άρη με αφαίρεση έξι βαθμών, ο οποίος προχώρησε σε προσφυγή χωρίς, όμως, να αλλάξει η αρχική απόφαση.

Ο Άρης έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Απορρίπτει την από 14-7-2021 και με αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων ΕΠΟ 15145/14-7-2021 έφεση 1) της ΠΑΕ Άρης και 2) του Θεοδώρου Καρυπίδη του Ανέστη, εναντίον της απόφασης με τον αριθμό 6/12-7-2021 της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ (Δικαστικό Τμήμα).

Διατάσσει την κατάπτωση υπέρ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του παραβόλου που κατέβαλαν οι εκκαλούντες κατά την άσκηση της έφεσής τους.

Απορρίπτει το επικουρικά υποβαλλόμενο αίτημα των εκκαλούντων, με το οποίο ζητείται να διαταχθεί, σε περίπτωση διατήρησης της ισχύος της εκκαλούμενης απόφασης, η αφαίρεση των έξι βαθμών που επιβλήθηκε στην εκκαλούσα με την απόφαση εκείνη, από το βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (Court of Arbitration for Sport – CAS) που έχει την έδρα του στη Λωζάννη της Ελβετίας (άρθρο 88 του Κώδικα Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, άρθρο 60 παρ. 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρθρο 5 παρ. 5 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας)."

Πηγή: www.sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ