Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2021 15:57

Super League: Πέρασε η κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-24

Γράφτηκε από τον

Στη συνεδρίαση της Super League την Πέμπτη (2/9) εγκρίθηκε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2023-24 η οποία πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

Με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης (2/9) η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League από τη σεζόν 2023-24. Όλες οι ομάδες της λίγκας με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ψήφισαν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Αυτό δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα αφού πλέον οι περισσότερες ομάδες δεσμεύονται με διετή συμβόλαια μετά τις συμφωνίες που έκαναν με τη NOVA και την COSMOTE TV αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα η NOVA έχει συμφωνήσει με Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο, Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα και η COSMOTE TV με Βόλο, Παναιτωλικό, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.

Ενώ ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που ακόμα διαπραγματεύεται το συμβόλαιό του για το επόμενο πρωτάθλημα.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοιράζονται τα χρήματα στις ομάδες που θα μετέχουν στην κεντρική διαχείριση είναι η βαθμολογία, η ισομέρεια, η εμπορικότητα των ομάδων ενώ αναμένεται να μπουν κι άλλα κριτήρια.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ