Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2021 10:37

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 3-1: Σε καλό δρόμο για το πρωτάθλημα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το πρώτο φιλικό ενώπιον του κοινού της και τρίτο συνολικά, έδωσε το Σάββατο η Καλαμάτα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, κερδίζοντας με 3-1.

Η "Μαύρη Θύελλα" παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο τεστ (1-1) με τον Εθνικό Πειραιώς και εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα των 400 φιλάθλων, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο για να πάρουν γεύση από την ομάδα που χτίζεται εδώ και ένα μήνα για το πρωτάθλημα της Super League 2.
Η μεσσηνιακή ομάδα νίκησε άνετα για δεύτερη φορά την ομάδα του Βόλου (μετά το 4-0 τον Αύγουστο στο Πήλιο) και έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο για την πρεμιέρα, έχοντας περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ και παίκτες που κάνουν τη διαφορά.
Ο "παλιός" Μαρκόφσκι στο 20' και ο νέος Μόζερ στο 62' σκόραραν για τη "Μαύρη Θύελλα" που είχε ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Σκοπελίτη στο 11'', ενώ για τον Ολυμπιακό που αγωνίστηκε με λαχανί εμφάνιση, το γκολ πέτυχε ο Κουντουριώτης. στο 41'. Να σημειωθεί ότι πριν από την σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Κώστα Αργυρόπουλου.

Πώς έπαιξε

Ο Νίκος Αναστόπουλος χρησιμοποίησε 21 συνολικά ποδοσφαιριστές, δίνοντας φανέλα βασικού σε τέσσερις νεοαποκτηθέντες, τους Λουπάνο, Νάνι, Σκεντεράι και Κόκκορη.
Ο Λουπάνο αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Τσελεπίδη στο κέντρο της άμυνας, οι Νάνι, Κόκκορης έπαιξαν στις πτέρυγες και ο Σκεντεράι πίσω από τον επιθετικό Μαρκόφσκι, Οι υπόλοιπο ήταν γνώρισμα πρόσωπα στους μεσσήνιους φιλάθλους.. Ο Καπούταγλης υπερασπίστηκε την εστία, έχοντας δεξιά τον Μαβινγκά και αριστερά τον Κωνσταντινόπουλο, ενώ Παυλίδης και Παπατόλιος αγωνίστηκαν στον άξονα.

Μπήκε φουριόζα

Η ομοιογένεια φάνηκε από το ξεκίνημα με την Καλαμάτα να έχει τρεις τελικές στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Κόκκορη (2) και Παυλίδη και να ανοίγει το σκορ στο 11'. Ο Μαβινγκά σέντραρε από δεξιά και ο Σκοπελίτης στην προσπάθειά του να διώξει προ του Μαρκόφσκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός Βόλου που αδυνατούσε να κυκλοφορούσε την μπάλα επισκέφτηκε για πρώτη φορά την εστία του Καπούταγλη στο 17', όταν από κόντρα ο Χάσεκ βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ. Στο 20' ύστερα από κόρνερ που παίχτηκε γρήγορα, ο Παυλίδης από αριστερά "σημάδεψε" τον Μαρκόφσκι που σκόραρε με το κεφαλιά, όντας ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή.
Η Καλαμάτα, η οποία κυριάρχησε στο πρώτο 35λπετο, έριξε στροφές προς το τέλος του ημιχρόνου και από ένα αβίαστο λάθος στο χώρο του κέντρου δέχτηκε γκολ.
Στο 41' από κακή εκτίμηση του Σκεντεράι, ο Μπάρτοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κουντουριώτη που με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1.

Με τέσσερις αλλαγές στο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τους Λουκίνα Αναστασόπουλο, Ματέους και Τσαγκαλίδη. Ο πρώτος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μαρκόφσκι, Αναστασόπουλος και Ματέους αντικατέστησαν στο κέντρο Παπατόλιο Σκεντεράι και ο Τσαγκαλίδης κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Κωνσταντινόπουλου.
Ο Ολυμπιακός είχε δύο αλλαγές σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν (μπήκαν οι Ασλανίδης, Βερνάρδος και βγήκαν οι Σουλεϊμάν, Μπάρτοβιτς).
Η Καλαμάτα δεν είχε την ίδια επιθετική ορμή με το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά μετά το 60' η εικόνα άλλαξε και βοήθησε σε αυτό η είσοδος του Μπακαγιόκο και των νεοαποκτηθέντων Τάτου και Μόζερ.

Γκολ με την πρώτη επαφή!

Ο τελευταίος σκόραρε μάλιστα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από μπαλιά - τρύπα στην πλάτη της άμυνας του έτερου Βραζιλιάνου Ματέους. Ο Μόζερ πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε στο 62' το τελικό 3-1.
Στη συνέχεια με τις αλλαγές που έγιναν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το 3-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ποιοι ξεχώρισαν

Στο πρώτο ημίχρονο ο Κόκκορης ήταν δραστήριος ως δεξί εξτρέμ, ενώ ο Παυλίδης ξεχώριζε στη μεσαία γραμμή. Ο Μαρκόφκσι μία φορά βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε. Θετικός ήταν και ο Λουπάνο, χωρίς πάντως να νιώσει μεγάλη πίεση η άμυνα. Σκεντεράι και Νάνι ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους
Στο δεύτερο ημίχρονο η ποιότητα του Ματέους ήταν εμφανής στις κινήσεις του και του πιστώνεται η ασίστ. Παίκτης με καλά στοιχεία είναι και ο Μόζερ. Ο Λουκίνας δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός, ενώ ο Τάτος όταν βρεθεί στο επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης θα κάνει τη διαφορά. Το επόμενο φιλικό της Καλαμάτας είναι το Σάββατο, εκ νέου στο Δημοτικό Στάδιο, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Β'.
Το προχθεσινό φιλικό διαιτήτευσε ο Τσουλάκος με βοηθούς τους Ηλ. Μπουρίκα και Π. Νικολόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καπούταγλης (77' Καραχάλιος), Μαβινγκά (70' Ασαμόα), Τσελεπίδης, Λουπάνο (61' Μπακαγιόκο), Κωνσταντινόπουλος (46' Τσαγκαλίδης), Παπατόλιος (46' Ματέους), Παυλίδης (61' Τάτος), Σκεντεράι (46' Αναστασόπουλος), Νάνι (77' Μπούνας), Κόκκορης (61' Μόζερ), Μαρκόφσκι. (46' Λουκίνας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Βούγιοβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Σουλεϊμάν (46' Ασλανίδης) , Ζόσεφ, Μπάρτοβιτς (46' Βερνάρδος)., Χάσεκ (61' Παπακώστας), Φιλίποβιτς, Κουντουριώτης (67' Χατζηπιρπιρίδης), Σκοπελίτης, Ντουάρτε (70' Ντιαμπί).

Δείτε φωτό εδώ