Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2021 15:25

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μαθήματα ψυχολογίας για την ομάδα Κ19

Γράφτηκε από τον

Οι πρώτες κινήσεις του Κώστα Παπασταμάτη και των συνεργατών του σε ότι αφορά τη λειτουργία της ακαδημίας της ΠΑΕ Καλαμάτα σε πρότυπα συλλόγων της Super League 1 αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά.

Μια από πρώτες κινήσεις αφορούσε τη δεύτερη ομάδα της Καλαμάτας, την Κ19, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου όλοι οι παίκτες που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό της, παρακολούθησαν μάθημα ψυχολογίας. Το θέμα ήταν “Πιθανή απόρριψη στο ποδόσφαιρο και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε”, το οποίο ανέπτυξε η Μαριέττα Κουρίκα ψυχολόγος, πτυχιούχος του Πάντειου Πανεπιστημίου, η οποία εργάζεται στην Αθήνα. Η συνεργασία μαζί της θα είναι για όλη τη χρονιά, αλλά θα κατεβαίνει στην Καλαμάτα αρκετές φορές στη διάρκεια της χρονιάς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα για παρουσιάζει ανάλογα μαθήματα στα παιδιά που στελεχώνουν όλα τα τμήματα της ακαδημίας. Επίσης το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα από διατροφολόγο, αλλά και άλλες ειδικότητες.
Το σεμινάριο-μάθημα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, όπου εκτός από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, παραβρέθηκαν ο Κώστας Παπασταμάτης εκ μέρους της διοίκησης και ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Τάσος Χατζηαγγελής.
Το πρώτο μάθημα που κράτησε περίπου μία ώρα είχε πολύ ενδιαφέρον, όπως φάνηκε και από τα παιδιά που το παρακολούθησαν. Μάλιστα συμμετείχαν με πολλά ερωτηματικά, τα οποία η Μαριέττα Κουρίκα απάντησε σε όλα.

Νίκησε και στο 2ο φιλικό

Το απόγευμα του Σαββάτου η Κ19 έδωσε το δεύτερο φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, με αντίπαλο τον Εθνικό Μελιγαλά. Ο αγώνας έγινε στο δημοτικό γήπεδο Ασπροχώματος και η ομάδα της Καλαμάτας κέρδισε με 3-0.
Η Κ19 ήταν αρκετά καλή σε σχέση με τον πρώτο φιλικό τεστ που έδωσε με τον Ηρακλή Καλαμάτας μια εβδομάδα νωρίτερα.
Ο Φραγκίσκος Κεράνης δεν είχε στη διάθεση του, τον τραυματία Παναγιώτη Τσιφτσή και έδωσε χρόνο συμμετοχής από ένα ημίχρονο στους νεαρούς τερματοφύλακες Γιώργο Κουρεντζή και Παναγιώτη Βαρελά. Επίσης αγωνίστηκε ο Γιώργος Ράλλης υπό δοκιμή, νεαρός ποδοσφαιριστής, που προέρχεται από την Πύλο και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός (σε κέντρο και στα άκρα τη μεσοεπιθετικής γραμμής).
Τα 3 γκολ σημειώθηκαν στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 55’ άνοιξε το σκορ ο Κωνσταντίνος Μωραγιάννης, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 63’ κέρδισε πέναλτι ο Μεμά σε ανατροπή του από αμυντικό. Το εκτέλεσε ο Γκότσης και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να καταλήξει άουτ. Στο 74’ μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Γουρνά, ο Βασίλης Καραγιάννης με διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 85’ ο Γιώργος Μούζος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κουρεντζής, (Βαρελάς), Μεμά, Γουρνάς (Μητρόπουλος), Στυλιανόπουλος, Σάλα, Σερπάνος, Δρούγας (Γιώργος Ράλλης), Παπαδόπουλος (Μούζος), Γκότσης (Καραγιάννης), Ρούπας (Π. Σαούτης), Μωραγιάννης (Ρουμελιώτης).
Επόμενο φιλικό για την Κ19 της Καλαμάτας είναι την ερχόμενη Κυριακή με αντίπαλο την Εράνη, την οποία θα αντιμετωπίσει στο δημοτικό γήπεδο Ασπροχώματος.