Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2021 13:03

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Για την πρόκριση στο Μελιγαλά με ΠΑΟ Ρουφ

Γράφτηκε από τον

Στο γήπεδο του Μελιγαλά θα υποδεχτεί την Κυριακή στις 4 μ.μ. τον ΠΑΟ Ρουφ ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, σε νοκ – άουτ αναμέτρηση για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΕΠΟ προχώρησε σε αλλαγή της έδρας κατόπιν αιτήματος του ΑΟΔ, καθώς το “Καπετάν Βασίλης” είναι ακατάλληλο όχι μόνο για αγώνες, αλλά και για προπονήσεις!
Η μεσσηνιακή ομάδα ζήτησε αρχικά να παίξει στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όμως η Ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα, μιας και το Διαβολίτσι έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα τον Μελιγαλά.

Ψάχνει γήπεδο για τη Γ’ εθνική

Το θέμα όμως είναι ότι το γηπεδικό πρόβλημα δεν είναι προσωρινό, αλλά... μόνιμο, μιας και εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα. Και σαν μην έφθανε αυτό, έχει φθαρεί και ο αγωνιστικός χώρος , με συνέπεια η μοναδική εκπρόσωπος του νομού στη Γ’ εθνική, να προπονείται καθημερινά χιλιόμετρα μακριά από τη βάση της. Πότε στη Μικρομάνη, πότε στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.
Στο Διαβολίτσι έχουν απογοητευτεί από αυτή την κατάσταση και την αντιμετώπιση που έχουν από το Δήμο Οιχαλίας, μιας και έχει εξασφαλιστεί κονδύλι από την προηγούμενη κυβέρνηση για έργα στο γήπεδο, με κυριότερα τη δημιουργία περίφραξης και αποδυτηρίων ενώ απαιτείται ακόμα τοποθέτηση δημοσιογραφικών θεωρείων, καθισμάτων και τουαλέτες.

Εδώ και 1,5 χρόνο έχει προκύψει ανάδοχος του έργου (130.000 ευρώ με την έκπτωση), αλλά στο Διαβολίτσι ακόμη περιμένουν να ξεκινήσουν τα... έργα.
Ετσι η ομάδα ψάχνει πλέον γήπεδο για τα ματς της Γ’ εθνικής, που θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας, εφόσον συνεχίσει στο θεσμό. Μάλιστα οι ιθύνοντες έχουν ζητήσει από το Δήμο Καλαμάτας την παραχώρηση του Σταδίου, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει μέχρι σήμερα κάποια απάντηση.
Και με αυτές τις συνθήκες, ο ΑΟΔ πηγαίνει αύριο στο Μελιγαλά για να δώσει το δεύτερο παιχνίδι της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδας. Στην πρεμιέρα του θεσμού η μεσσηνιακή ομάδα, νίκησε με ανατροπή εκτός έδρας με 3-1 τον Εθνικό Σκουλικάδου. Στον αντίποδα ο ΠΑΟ Ρουφ επικράτησε άνετα με 4-0 του Παναιγιαλείου.
Το Διαβολίτσι θα επιδιώξει να πανηγυρίσει νέα πρόκριση, κόντρα σ’ ένα δυνατό αντίπαλο που έχει στις τάξεις του παίκτες, όπως ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού Βαγγέλης Μάντζιος, που ξεχωρίζει στην επίθεση. Στους φιλοξενούμενους αγωνίζεται και ο πρώην μέσος της Καλαμάτας Αλέξανδρος Νατσιόπουλος. Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Παπαγεωργόπουλος με βοηθούς τους Γκουριώτη και Τουμπα, όλοι από την Αργολίδα, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Μεσσήνιος Γιώργος Μπλάνας. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.