Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 11:23

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' 2-0: Νέα φιλική νίκη, αλλά θέλει δουλειά (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στο πιο δυνατό μέχρι σήμερα τεστ της προετοιμασίας της, η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο τον Ολυμπιακό Β', με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο, αλλά πήρε χαμηλό βαθμό, κυρίως δημιουργικά.

Η "Μαύρη Θύελλα" δεν είχε την ίδια ένταση και φρεσκάδα, όπως με τους "ερυθρόλευκους" του Βόλου, ενώ στο πρώτο εικοσάλεπτο δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στην πίεση που άσκησαν οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού Πειραιώς.
Σταδιακά ισορρόπησε το ματς και άνοιξε το σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου, με τον επιθετικό της Γιάννη Λουκίνα, που στο δεύτερο μέρος έδωσε τη θέση του στον Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος επίσης σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Ετσι η "Καλαμάτα "χτυπώντας" στο φινάλε των ημιχρόνων, πήρε τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη και τρίτη συνολικά, αλλά θέλει πολλή δουλειά για να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα της Super League 2. Οι νίκες στα φιλικά και κόντρα μάλιστα σε δυνατούς αντιπάλους, τονώνουν την αυτοπεποίθηση, αλλά σημασία έχει να βελτιώνεται η ομάδα όσο περνά ο καιρός. Ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το παιχνίδι παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός Β' έλεγχε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια και ότι η ομάδα του δεν είχε τα ίδια τρεξίματα λόγω και της έντασης των προπονήσεων που είχαν προηγηθεί.

Επαιξαν και οι
4 τερματοφύλακες!

Ο τεχνικός της Καλαμάτας χρησιμοποίησε την ίδια 11άδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την ομάδα του Βόλου. Η μοναδική αλλαγή ήταν ο Λουκίνας στη θέση του Μαρκόφσκι.
Στα αξιοσημείωτα ότι χρησιμοποίησε και τους 24 παίκτες που είχε στη διάθεσή του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους τέσσερις τερματοφύλακες. Πολλές δοκιμές έκανε και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Β' να βλέπει συνολικά 18 ποδοσφαιριστές. Κάτι που σημαίνει ότι στον κακό αγωνιστικό χώρο του Σταδίου πάτησαν το Σάββατο 42 συνολικά ποδοσφαιριστές!

Ματς χωρίς ρυθμό

Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα οι αλλαγές ήταν συνεχόμενες, με συνέπεια να μην υπάρχει ρυθμός. Οι δύο προπονητές είδαν πάντως αυτό που ήθελαν να δουν, κρατώντας αρκετές σημειώσεις, αλλά οι 300 περίπου φίλαθλοι στις κερκίδες θα ξεχάσουν σίγουρα την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Το μόνο που θα θυμούνται είναι η φάση του 92ου λεπτού, όταν ο Ασαμόα έφυγε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Νίκα. Ο Μαρκόφσκι ευστόχησε από τα 11 βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Ο Νίκας νωρίτερα (στο 84') είχε ανατρέψει εκτός περιοχής και τον Βάλισον στην πρώτη επαφή του Βραζιλιάνου με την μπάλα, αλλά ο ρέφερι Τσουλάκος του έδειξε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα. Ο Τάτος εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο γκολκίπερ μπλόκαρε, Οσο για τους φιλοξενούμενους, έχουν να επιδείξουν σε αυτό το διάστημα δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ από Κωστή (61') και Βοϊλη (74'') που πέρασαν άουτ.
Γενικότερα ο Ολυμπιακός παρότι κυκλοφόρησε περισσότερη ώρα την μπάλα και ειδικά στο ξεκίνημα, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο Βοϊλης στο 15' βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι
Η Καλαμάτα έχει ένα σουτ του Κόκκορη στο 28' που πέρασε άουτ και ένα γκολ από τον ίδιο παίκτη στο 37', που δεν μέτρησε διότι ο βοηθός Μιχαλόπουλος υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Τελικά και ενώ το 0-0 φαινόταν ότι θα είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, η "Μαύρη Θύελλα" σκόραρε στο 45' χάρη σ' έναν αμυντικό. Ο Λουπάνο προωθήθηκε άνοιξε δεξιά για Νάνι και Παυλίδη και από τη σέντρα του τελευταίου, ο Λουπάνο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στρώνοντας την στον Λουκίνα που πάνω στην γραμμή την έσπρωξε απλά στα δίχτυα.
Ο Λουκίνας απέχει πάντως από τον καλό του εαυτό, ενώ δεν έχουν ανεβάσει ακόμα ρυθμό και άλλοι παίκτες, όπως οι Νάνι, Κόκκορης, Τάτος. Στον αντίποδα σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Πινακάς, ενώ πιο δραστήριος ήταν οι Τσέλιος, Μαυρουδής και Ξενιτίδης.
Το φιλικό διαιτήτευσε ο Τσουλάκος, με βοηθούς τους Ηλ. Μπουρίκα και Μιχαλόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καπούταγλης (28' Ταΐρης, 57' Ουτς,, 77' Καραχάλιος), Μαβινγκά (83' Βάλισον), Τσελεπίδης (89' Μπούνας), Λουπάνο (64' Μπακαγιόκο), Κωνσταντινόπουλος (64' Τάτος), Παπατόλιος (46' Αναστασόπουλος) , Παυλίδης (46' Τσαγκαλίδης), Σκεντεράι (46' Ματέους), Νάνι (72' Μόζερ), Κόκκορης (83' Ασαμόα), Λουκίνας (46' Μαρκόφσκι)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β': Καραργύρης (62' Νίκας), Νίκολιτς (78' Γκαλιάνι), Αποστολόπουλος (62' Κίτσος),, Κινκουέ (62' Μπαγκαλιάνης), Καλογερόπουλος, Μαυρουδής (66' Ντόι), Κωστή, Ξενιτίδης (78' Σαπουντζής), Πινακάς (78' Κεραμιδάς), Τσέλιος, Βοϊλης.