Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021 10:51

SUPER LEAGUE 2: Η απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στις μεταγραφές - "Αδικία" για Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Τα παράλογα στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται...

Μετά την αδιανόητη απόφαση της ΕΠΟ σ’ ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων, να ανέβει επί της ουσίας μόνο ένας από τη Super League 2, ήρθε η απόφαση της Ομοσπονδίας για την κατάργηση των κριτηρίων της αδειοδότησης. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, αποφάσισε να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες όμως, που ανέβηκαν μέσω αναδιάρθρωσης του Αυγενάκη και όχι για αυτές που προβιβάστηκαν στη SL2 με αγωνιστικά κριτήρια.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσες τερμάτισαν από τις θέσεις 3 έως 8 στους δύο ομίλους θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές, χωρίς περιορισμούς, παρότι δεν πήραν την άδεια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους πρωταθλητές και τις ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στους ομίλους και οι οποίοι θα ανέβαιναν από την Football League, ακόμα και δεν γινόταν η αναδιάρθρωση. Ετσι, η “Μαύρη Θύελλα” που κατέκτησε τον τίτλο στο Νότιο όμιλο συνεχίζει να έχει περιορισμούς (μπορεί να αποκτήσει μόνο 3 παίκτες άνω των 25 ετών), την ώρα που αντίπαλοί της θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές.
Το Αιγάλεω ήταν μπροστάρης στην κίνηση να εξαιρεθούν οι ομάδες της FL που προβιβάστηκαν μέσω αναδιάρθρωσης από τα κριτήρια αδειοδότησης και ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού.
Θα δοθεί μάλιστα στις ομάδες παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου για να κάνουν μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών.