Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021 21:50

Λίνκολν-ΠΑΟΚ 0-2: Έκανε το αυτονόητο ο "δικέφαλος του βορρά" (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Λίνκολν-ΠΑΟΚ 0-2: Έκανε το αυτονόητο ο "δικέφαλος του βορρά" (βίντεο)

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (45’+2’ Άκπομ, 56’ Μιτρίτσα), ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της αξιόμαχης Λίνκολν και άρχισε με νίκη στο Europa Conference League. Καθοριστικός ο Πασχαλάκης.

Αποστολή εξετελέσθη με συνοπτικές διαδικασίες. Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση και δείχνοντας τη σωστή αντίδραση μετά το σοκ της πρεμιέρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, αρχίζοντας με τρίποντο στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa Conference League.
Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς πέρασαν δύσκολες στιγμές, κατάφεραν τελικά να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο ημίχρονο, με το τέρμα του Άκπομ στο 45’+2’ από ασίστ του Τέιλορ.
Η αναμέτρηση κρίθηκε οριστικά στο 56’, με τον Μιτρίτσα να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο τέρμα τη φετινή σεζόν, με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-0. Καθοριστικός για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Πασχαλάκης, που είχε καθοριστικές επεμβάσεις και στα δύο ημίχρονα.
Δυσάρεστο νέο η αποχώρηση του Κρέσπο με πρόβλημα τραυματισμού.

Στο μυαλό του κόουτς

Ήταν προφανές πως η τελευταία εφιαλτική εμπειρία της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα κλόνιζε τον Ράζβαν Λουτσέσκου και στο πλαίσιο αυτό επέλεξε για την εστία του τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ενώ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές.
Ο Μιχάι πέρασε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κρέσπο, ενώ Τέιλορ και Σίντκλεϊν ήταν στα δύο άκρα της άμυνας. Κούρτιτς και Εσίτι ήταν στον άξονα, ενώ πίσω από τον Άκπομ κινούνταν οι Μουργκ, Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η ανώτερη ομάδα συγκριτικά με τη Λίνκολν και κατάφερε να ελέγξει το ματς, ωστόσο η αποτελεσματικότητα ήταν αυτή που έλειψε από την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τη φάση του χαμένου τετ-α-τετ του Άκπομ στο 16’ να είναι χαρακτηριστική.
Από το 25’ και μετά η Λίνκολν άρχισε να βγάζει το άγχος από πάνω της και έψαξε τις στιγμές της επιθετικά, αλλά ο Κίκε Γκόμεθ ήταν ο μοιραίος για τους γηπεδούχους, καθώς σε εκείνο το λεπτό έστειλε την μπάλα άουτ και στο 36’ νικήθηκε από τον Πασχαλάκη. Παρά το ότι ο ρυθμός έδειχνε… Λίνκολν, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, καθώς στο 45’+2’ ο Άκπομ βρήκε το γκολ από έξοχη ενέργεια των Μουργκ και Τέιλορ.

Το δύσκολο για τον ΠΑΟΚ είχε γίνει και στο δεύτερο ημίχρονο, το έργο του είχε γίνει πιο απλό, αφού το μοναδικό που χρειαζόταν ήταν μια απλή διαχείριση της κατάστασης, ώστε με ένα δεύτερο γκολ να «κλειδώσει» τη νίκη στην πρεμιέρα του Europa Conference League. Αυτό πράγματι συνέβη στο 56’ με τον Μουργκ να εκτελεί το κόρνερ και έπειτα από σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων, ο Μιτρίτσα έκανε το 2-0, τελειώνοντας το ματς.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε χρόνο σε νεαρά παιδιά, όπως ο Κούτσιας και ο Κωνσταντέλιας, ενώ ο Πασχαλάκης αναγκάστηκε άλλες δύο φορές να πει «όχι» στους αντιπάλους του, με το 2-0 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

MVP: Ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Λούκας Τέιλορ. Έξοχη ενέργεια στο 1-0 και είχε πολλά τρεξίματα επιθετικά. Θετικό πρόσημο η παρουσία του εν όψει της συνέχειας.

Λίνκολν (Mάικ Μακ Ελγουεϊ): Σολέρ, Βάισεμαν, Ρ. Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67’ Τζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανόν (62’ Ρόναν), Αράιζα (81’ Πίκοκ), Καραγέρο (81’ Σέρτζαντ), Κίκε Γκόμεθ (62’ Οκράν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Τέιλορ, Κρέσπο (44’ Μιχαηλίδης), Μιχάι, Σίντκλεϊ - Εσίτι, Κούρτιτς - Μουργκ (83’ Βιεϊρίνια), Μιτρίτσα (73’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (73’ Σφιντέρσκι) - Ακπόμ (82’ Κούτσιας).

Πηγή: www.sport-fm.gr