Κυριακή, 19 Σεπτέμβριος 2021 19:34

Δεύτερη νίκη ο ασταμάτητος Βόλος, πέρασε από τη Ριζούπολη με 3-1 (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Βόλος επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1 στη Ριζούπολη για την 2η αγωνιστική της Super League και έκανε το δύο στα δύο στο νέο πρωτάθλημα. Φερνάντες, Φαν Βερτ και Μπαρτόλο οι σκόρερς για την ομάδα της Μαγνησίας, με τον Ιωαννίδη να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ δεν ήταν ανώτερη από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο ήταν πιο προσεκτική και έκανε σωστές επιλογές στην τελική πάσα και την τελική προσπάθεια, παίρνοντας το τρίποντο στο τέλος.

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο ματς, ωστόσο το σουτ που δοκίμασε ο Σλίβκα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κλέιμαν.

Η "απάντηση" για τον Βόλο ήταν άμεση, με τους παίκτες του Αμπασκάλ να βρίσκουν στόχο. Ο Πάολο Φερνάντες στο 3΄με ωραίο πλασέ, αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έστειλε την μπάλα στο δεξί άκρο της εστία του Βέρχουλστ για το 0-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε αμέσως τα ηνία του παιχνιδιού και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες. Στο 13', έπειτα από βαθιά μπαλιά του Λισγάρα, ο Ντάουτα εξαπέλυσε το σουτ με τον Κλέιμαν να σώζει με εξαιρετική επέμβαση τον Βόλο.

Στο 25' οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κλέιμαν, ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα στον Σαλί, αυτός δοκίμασε στο σουτ, το οποίο κόπηκε από την άμυνα του Βόλου στη μικρή περιοχή.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάστρο επωφελήθηκε από τις κόντρες, βρήκε λίγο χώρο και δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο η μπάλα κόπηκε και αυτή από την αντίπαλη άμυνα.

Ο Απόλλων Σμύρνης ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με εννιά τελικές, αλλά καμία εξ αυτών, μετά από εκείνες του 25' δεν απείλησαν τους παίκτες της Μαγνησίας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βόλος πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Πουρίτα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Φαν Βερτ με ωραία κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, έκανε το 0-2 στο 49΄.

Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να ολοκληρώσει γρήγορα σε αλλαγές, ολοκληρώνοντας τις κινήσεις του στο 60ο λεπτό. Με τις κινήσεις του η "Ελαφρά Ταξιαρχία" πήρε νέα πνοή στο παιχνίδι, ωστόσο ο Βόλος κατάφερε και πάλι να βρει δίχτυα στο 63ο λεπτό.

Ο Μπαρτόλο υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Βέρχουλστ για το 0-3.

Ο Ιωαννίδης μείωσε στο σκορ δύο λεπτά μετά. Ο Τσιλούλης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Έλληνας φορ με ωραία κεφαλιά έκανε το 3-1.

Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης προσπάθησαν να μειώσουν και άλλο στο σκορ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, δίχως αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα το 1-3 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος διεθνής Πορτογάλος Μπρούνο Άλβες έπαιξε όλο το 90λεπτο.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Βέργχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Άλβες, Τουτουαρίμα (46’ Μπαξεβανίδης), Παπαγεωργίου (60’ Ματέι), Σλίβκα, Κάστρο, Σελί (52’ Τσιλούλης), Ντάουντα (52’ Ιωαννίδης), Παμλίδης (52’ Φαν Λα Πάρα)

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Γκρίλο, Ρομέρο, Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες (64’ Νίνης), Ροσέρο (86’ Βοτκόφσκι), Ρεγκατίν, Μπαρτόλο (73’ Σουάρες), Φαν Φερτ

Πηγή: tvxs.gr