Κυριακή, 19 Σεπτέμβριος 2021 21:20

«Αυτοκτονία» της ΑΕΚ στο Ηράκλειο, 3-3 από 0-3 με τον αλύγιστο ΟΦΗ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Απίστευτο παιχνίδι στο Ηράκλειο! Ένα ματς που μέχρι το 78’ εξελισσόταν σε επίδειξη δύναμης έγινε εφιάλτης για την ΑΕΚ, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 3-3 από τον ΟΦΗ, που μοιάζει με ήττα.

Παρόλο που αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 36’ λόγω αποβολής του Λιβάι Γκαρσία (για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα), οι «κιτρινόμαυροι» βάδιζαν προς ένα επιβλητικό διπλό με γκολ των Αραούχο (15’), Τσούμπερ (41’) και Ανσαριφάρντ (65’).

Ωστόσο η επική αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι ψυχωμένοι Κρητικοί στο τέλος πανικόβαλε την ομάδα του Μιλόγεβιτς και με γκολ των Νέιρα (78’, 84’) και Βούρου (90’+2’) τους χάρισε έναν ανέλπιστο, όσο και δίκαιο βαθμό.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που απείλησε για πρώτη φορά. Ο Μισλέν έκανε τη βαθιά μπαλιά στον κενό χώρο προς τα δεξιά στο 2', ο Λιβάι Γκαρσία πετάχτηκε στον κενό χώρο, πρόλαβε την έξοδο του Επασί, ωστόσο το ψιλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι παιζόταν κατά κύριο λόγο στο κέντρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μέχρι οι φιλοξενούμενοι να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 15ο λεπτό. Ο Αραούχο πήρε μια κόντρα και αφού ελευθερώθηκε, εξαπέλυσε το συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Επασί γράφοντας το 0-1.

Στο 18' ο Μισλέν εξαπέλυσε το σουτ από τα δεξιά, ωστόσο η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Γάλλος μπακ, "έχασε" τον Λάμπρου στην περιοχή, ωστόσο ο Βράνιες επενέβη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για την Ένωση.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 2-0, ωστόσο ο Τζαβέλλας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Αμραμπάτ.

Στο 36' προκλήθηκε ένταση στο παιχνίδι. Με αφορμή ένα φάουλ του Λάμπρου στον Λιβάι Γκαρσία, προκλήθηκε σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Αρκετοί ποδοσφαιριστές από τον πάγκο της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 24χρονος εξτρέμ έσπρωξε τον Λάμπρου, στην ολοκλήρωση του μαρκαρίσματος και αυτό άναψε τα πνεύματα. Στη σύρραξη που δημιουργήθηκε, ο Νέιρα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φωτιάς έδωσε κίτρινη κάρτα σε Λάμπρου, Νέιρα και κόκκινη κάρτα στον Λιβάι Γκαρσία.

Πέντε λεπτά μετά, η ΑΕΚ έκανε το 2-0. Ο Σιμάνσκι επωφελήθηκε από τις κόντρες στην περιοχή και έστρωσε στον Τσούμπερ εντός περιοχής. Αυτός υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα με το δεξί και την ολοκλήρωσε με το αριστερό, εκτελώντας τον Επασί.

Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μισλέν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από τα δεξιά, ο Επασί απέκρουσε ασταθώς. Ο Τζαβέλλας πήρε το ριμπάουντ στη μικρή περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ο ΟΦΗ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος, ωστόσο όσες φορές οι Κρητικοί μπήκαν με αξιώσεις στην περιοχή του Στάνκοβιτς, κυρίως με τον Ντουρμισάι, οι προσπάθειές τους κόπηκαν από την άμυνα της ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς πέτυχαν και τρίτο γκολ, στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 65΄ο Σάκχοφ έκλεψε την μπάλα από τον Βούρο και έστρωσε στον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ απέφυγε με περίτεχνο τρόπο τον Γκαγιέγκος και με ωραίο σουτ, έκανε το 3-0.

Μετά το τρίτο γκολ της ΑΕΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ωστόσο η έκβαση του αγώνα δεν είχε κριθεί, καθώς ο ΟΦΗ βρήκε τρία γκολ, το τρίτο μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Κρητικοί σημείωσαν δύο γκολ με τον Νέιρα στο 78' με κεφαλιά ψαράκι (1-3) και το 84' με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής (2-3), ενώ ο Βούρος στο 90+2΄με κοντινή προβολή από τη μικρή περιοχή, έκανε το 3-3.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (46’ Ουές), Κοροβέσης, Γκαγιέγκος, ΝτεΓκουζμάν, Νέιρα, Καμάου (46’ Ντουρμισάι), Λάμπρου (71' Γρίβας), Καστάνιος (59’ Φαν Ντούινεν).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89' Σβάρνας), Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Γκαρσία, Άμραμπατ (63’ Σάκχοφ), Αραούχο (63’ Ανσαριφάρντ).

Πηγή: tvxs.gr