Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 09:12

Κληρώνει για την Καλαμάτα στο Κύπελλο Ελλάδας

Γράφτηκε από τον
Κληρώνει για την Καλαμάτα στο Κύπελλο Ελλάδας

Τον πρώτο της αντίπαλο στο Κύπελλο Ελλάδας θα μάθει σήμερα η Καλαμάτα, καθώς στα γραφεία της ΕΠΟ θα γίνει η κλήρωση της τρίτης φάσης του θεσμού, οι αγώνες της οποίας θα γίνουν την προσεχή Κυριακή.

Στην κληρωτίδα θα μπουν οι ομάδες της Γ’ εθνικής, που προκρίθηκαν από τη 2η φάση, καθώς και οι ομάδες της Super League 2. Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και θα μεταδοθεί σε live streaming, μιας και λόγω της πανδημίας δεν θα παραστούν στη διαδικασία εκπρόσωποι των ομάδων και των ΜΜΕ.
Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που κληρωθεί ζευγάρι με ομάδα από SL2 και Γ’ εθνική, γηπεδούχος θα είναι ο σύλλογος της τρίτης κατηγορίας. Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, ως γνωστόν, αποκλείστηκε άδικα στην παράταση από τον ΠΑΟ Ρουφ και έτσι η Καλαμάτα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στη σημερινή κλήρωση. Οι ομάδες της Γ’ εθνικής που συνεχίζουν στο θεσμό είναι: Λευκίμμη, Α.Ο. Υπάτου, Παναγρινιακός, Θησέας Αγριάς, Εθνικός Σοχού, Κοζάνη, Εδεσσαϊκός, Ποσειδώνας Μηχανιώνιας, Π.Ο. Φήκης, Αχέρων Καναλακίου, Διαγόρας Βραχνέικων, Αγιος Νικόλαος, Γιούχτας, Εθνικός, ΠΑΟ Ρουφ, Παναχαϊκή, Νέα Αρτάκη, Προοδευτική, Ηλιούπολη, Αρης Σούδας.
Από τη Super League 2, οι ομάδες που έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής και θα μπουν στην κληρωτίδα είναι: Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Ολυμπιακός Βόλου, ΠΟ Τρίγλιας, Διαγόρας, Τρίκαλα, Επισκοπή, Αστέρας Βλαχιώτη, Αλμωπός Αριδαίας, Κηφισιά, ΟΦ Ιεράπετρας, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγάλεω, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Εργοτέλης, ΑΕ Καραϊσκάκης, Ξάνθη, Καλαμάτα, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός, Βέροια, Θεσπρωτός, Χανιά. Δεν συμμετέχουν στο θεσμό οι ομάδες Β’ του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Αποσύρεται η κόκκινη εμφάνιση

Η επιλογή της Καλαμάτας να αγωνιστεί με κόκκινη εμφάνιση στο φιλικό του Σαββάτου με τον Πανιώνιο, συνεχίζει να σχολιάζεται αρνητικά από τους φίλους της μεσσηνιακής ομάδας. Το ‘Athens club Kalamata”, εξέδωσε, όπως γράψαμε, ανακοίνωση ζητώντας εξηγήσεις από τη διοίκηση, αλλά και να αποσυρθεί άμεσα η κόκκινη εμφάνιση. Το ίδιο και το “Bulldogs 1991. Kalamata Fans Club”. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ήρθαν σε επαφή με την ΠΑΕ, στην οποία εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτή την επιλογή και ζήτησαν επίσης εξηγήσεις γι’ αυτό το ατόπημα, όπως το χαρακτηρίζουν. “Μας έδωσαν την εξήγηση γιατί συνέβη αυτό και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.