Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 16:35

Super League 2: Εγινε ο καταρτισμός των ομίλων - Οι αντίπαλοι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Super League 2: Εγινε ο καταρτισμός των ομίλων - Οι αντίπαλοι της Καλαμάτας

Ο καταρτισμός των δύο ομίλων στο πρωτάθλημα της Super League 2 πραγματοποιήθηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης.

Η διοργανώτρια ανακοίνωσε τη σύνθεση των δύο ομίλων, με μόνη εκκρεμότητα την υπόθεση της ΠΑΕ Ρόδος, που δικαιώθηκε στο Εφετείο και θα τοποθετηθεί στο νότιο όμιλο.

Η "Μαύρη Θύελλα" φυσικά τοποθετήθηκε στο νότιο όμιλο και θα έχει αντιπάλους τόσο τον Παναθηναϊκό Β', όσο και την ΑΕΚ Β'.

Ο Ολυμπιακός Β' τοποθετήθηκε μαζί με τον ΠΑΟΚ Β' στο βόρειο όμιλο. Το ίδιο θα συμβεί με τον Παναθηναϊκό Β’ την επόμενη σεζόν, ενώ τη σεζόν 2023/24 θα μετακομίσει στον βόρειο όμιλο η ΑΕΚ Β’.

H κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη της Super League 2 ορίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου.

Όσο για το κενό που έχει μείνει μετά τη δήλωση συμμετοχής του Πανιωνίου στη Γ' Εθνική, αποφασίστηκε να το καλύψει -αν και εφόσον πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού- ο Ασπρόπυργος.

Αναλυτικά ο καταρτισμός των ομίλων:

Βόρειος Όμιλος
ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β', Πιερικός, Τριγλία (Ηρακλής), Τρίκαλα και Ολυμπιακός Β'.

Νότιος Όμιλος
Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη, Διαγόρας Ρόδου, Επισκοπή, Εργοτέλης, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Κηφισιά, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός Βόλου, Α.Ε. Καραϊσκάκης, ΟΦ Ιεράπετρας, Χανιά, ΑΕΚ Β' και Παναθηναϊκός Β'.

Τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό

Μόνο μια ομάδα θα ανέβει δεδομένα από τη Super League 2 στη Super League 1 και αυτή μετά από μπαράζ! Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές των ομίλων θα δώσουν δύο παιχνίδια μπαράζ (εντός – εκτός έδρας) και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο χαμένος δεν... χάνεται, αλλά θα έχει και άλλη ευκαιρία, καθώς θα παίξει νέα μπαράζ με την 13 ομάδα (προτελευταία) της βαθμολογίας της Super League 1 για μια θέση στη SL1.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό, θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο.
Τέλος να σημειωθεί, ότι ο μεγάλος χορηγός της SL2 θα είναι η Betsson, εταιρεία στοιχήματος από την Σουηδία και έτσι το νέο πρωτάθλημα θα λέγεται Betsson, Super League 2