Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 07:44

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Οι πιθανοί αντίπαλοι στην νέα Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Η προκήρυξη της Γ' εθνικής ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ και η Καλαμάτα έμαθε ότι η σέντρα θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου καθώς και ότι και φέτος θα υπάρχει μόνο μια θέση ανόδου σε κάθε όμιλο. Μόνο ο πρωταθλητής θα πάρει δηλαδή το εισιτήριο για την Γ' εθνική.


Αυτό που απομένει να μάθουν οι Μεσσήνιοι είναι τους αντιπάλους τους στο νέο πρωτάθλημα, κάτι που πάντως θα αργήσει ακόμη να γίνει γνωστό καθώς η προθεσμία που έχουν οι ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή είναι μέχρι τις 11 Αυγούστου.
Αν λοιπόν δεν γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση των ομίλων.
Προς το παρών η Καλαμάτα γνωρίζει κάποια πράγματα για τη σύνθεση του ομίλου της.
Κατ' αρχήν θα συμμετέχουν σίγουρα οι 6 από τις 7 ομάδες που έμειναν από τον περσινό όμιλο, δηλαδή οι Καλαμάτα, Δόξα Νέας Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Παναργειακός, Παναρκαδικός και Αχαϊκή. Θα βρίσκονται επίσης 3 ομάδες που ανέβηκαν από τις ΕΠΣ, ο ΠΑΟ Λουτρακίου από την Κορινθία, ο Ερμής Κιβερίου από την Αργολίδα, και ο Ζακυνθιακός από την Ζάκυνθο.
Οπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο της Επιτροπή Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Μιχάλη Τζανόπουλο στον όμιλο της Πελοποννήσουν θα τοποθετηθούν και οι ομάδες της Δυτικής Αττικής, δηλαδή οι Αστέρας Μαγούλας, Βύζας Μεγάρων, Πανελευσινιακός και Μανδραϊκόςμ καθώς και η ομάδα από τη Φθιώτιδα, ο Οπούντιος Μαρτίνου (ανέβηκε από τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ).
Οι παραπάνω 14 ομάδες είτε θα γίνουν 15 αν προστεθεί η Κύμη Εύβοιας είτε θα γίνουν 16 αν τοποθετηθούν οι ομάδες της Αρτας, δηλαδή η ΑΕ Καραϊσκάκης και η Αναγέννηση Αρτας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Αιολικός έχει ζητήσει επίσημα από την ΕΠΟ να μπει στον όμιλο μας, χωρίς να έχει πάρει ακόμη απάντηση.
Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι τώρα σχετικά με τον καταρτισμό του ομίλου της Καλαμάτας, ωστόσο τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο μέχρι τις 11 Αυγούστου όταν και θα ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων.
Συνολικά το πρωτάθλημα θα γίνει με 61 ομάδες.
Οι 39 ομάδες είναι αυτές που παρέμειναν από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής 2013-2014, οι 14 ομάδες είναι αυτές που ανέβηκαν μέσω των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ και 6 ομάδες είναι αυτές που υποβιβάσθηκαν από το πρωτάθλημα της Β' εθνικής.