Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2021 00:25

«Καρέ» του Ολυμπιακού, 4-1 με Τικίνιο τον Απόλλωνα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
«Καρέ» του Ολυμπιακού, 4-1 με Τικίνιο τον Απόλλωνα (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός πέρασε το έως τώρα πιο εύκολο και ξένοιαστο φετινό απόγευμά του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, του οποίου επιβλήθηκε με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της -εμβόλιμης- 3ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 8΄ με τον επανακάμψαντα στη δράση Μασούρα κι έφτασαν στο 3-0 με τα δύο πρώτα γκολ του Τικίνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο 47ο και 72ο λεπτό, για να μειώσει ο Ντάουντα στο 79΄ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Βρουσάι στο 87΄.

Το παιχνίδι ήταν μονόλογος των γηπεδούχων, που απόντος του τραυματία Ελ Αραμπί είδαν το δεύτερο «κανόνι» τους να σκοράρει δις ανοίγοντας «λογαριασμό» στη Λίγκα της περιόδου 2021-22.

Ο Βραζιλιάνος άσος προειδοποίησε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με την κεφαλιά του να φεύγει μόλις άουτ, ενώ στο 7΄ νέα κεφαλιά του μπλόκαρε ο Κότσαρης. Σο επόμενο λεπτό όμως ο Αγκιμπού Καμαρά συνέκλινε και πλάσαρε, ο Κότσαρης απέκρουσε αρχικά και ο Μασούρας στο ριμπάουντ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ.

Προϊόντος του χρόνου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να κρατά περισσότερο την μπάλα και ισορρόπησε, ενώ στο 40΄ και σε ξεκάθαρο χέρι του Μπρούνο Άλβες στην περιοχή ο διαιτητής Κουτσιαύτης «είδε» επιθετικό φάουλ του Καμαρά.

Στο 47΄ ο Τικίνιο διπλασίασε, όταν σε κόρνερ του Μασούρα με δυνατό άλμα και κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Κότσαρη για το 2-0, ενώ ο ίδιος με προσωπική ενέργεια και φοβερό σουτ στο 72΄ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ.

Το «γκολ της τιμής» για τους φιλοξενούμενους σημείωσε στο 79΄ ο Ντάουντα ύστερα από φάση διαρκείας, που ανέδειξε γι΄ άλλη μια φορά τα ανασταλτικά προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού, αλλά στο 87΄ ο Βρουσάι «έγραψε» το τελικό 4-1 απέναντι σε μια άμυνα που στους πρώτους τρεις αγώνες της έχει δεχθεί 11 γκολ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Σισέ (76΄ Παπαδόπουλος), Μπα, Ρέαμπτσουκ (67΄ Καρμπόβνικ), Κούντε, Μπουχαλάκης (77΄ Σουρλής), Ονιεκούρου (76΄ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (67΄ Λόπες), Τικίνιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (67΄ Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (67΄ Βιτλής), Κάστρο, Σλίβκα, Τσιλούλης (58΄ Παμλίδης), Ματέι (82΄ Σαχλί), Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (57΄ Ντάουντα).

Τέλος ο Πετράκης από τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Γιάννης Πετράκης απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης μετά την αποψινή ήττα από τον Ολυμπιακό (1-4), που ήταν η τρίτη σε τρεις αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Σε αυτά τα παιχνίδια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έδειξε κακό αγωνιστικό πρόσωπο, όπως δεικνύουν εύγλωττα οι αριθμοί: 0 βαθμοί και 11 γκολ παθητικό έναντι 2 στην επίθεση.

Από το περιβάλλον της διοίκησης ο Έλληνας τεχνικός «χρεώθηκε» με λάθη στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, στις μεταγραφές και την παρεμβατικότητά του την ώρα του αγώνα.

Όσο για τη διάδοχη κατάσταση, τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι του Τραϊανού Δέλλα και του πρώην Ιταλού τεχνικού της ΑΕΛ (εις διπλούν), Τζανλούκα Φέστα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ