Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 20:33

Η φυγή των βασικών στελεχών αποδυναμώνει το Μεσσηνιακό που αλλάζει στόχους στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Μετά την πτώση από τη Γ' εθνική ο Μεσσηνιακός έθεσε ως βασικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική Μεσσηνίας. Οι τελευταίες εξελίξεις όμως κάνουν τους ανθρώπους του ιστορικού συλλόγου να αλλάζουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας σεζόν. Διότι το ένα μετά το άλλο τα περσινά βασικά στελέχη αποχωρούν.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος θα συνεχίσει, ως γνωστόν, την καριέρα του στον Πάμισο, ενώ οι  Γιάννης Χελάς, Αγγελος Μπαστακός και Στέλιος Σπανός ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, μιας και έχουν δεχτεί δελεαστικές προτάσεις.
Από εκεί και πέρα το προηγούμενο διάστημα έμειναν ελεύθεροι οι Σπύρος Δασκαλάκης, Βαγγέλης Κουρεντζής, Θωμάς Μπιμπίρης, Σταύρος Τσουλάκος, Μαούριο Βιτάλι, Αλέξανδρος Ταχματζίδης, ενώ  ο Δήμος Νινιός ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Από τους πρωτοκλασάτους δηλαδή μόνο ο Βασίλης Μπεγέτης αναμένεται να φορά και τη νέα περίοδο τη φανέλα του Μεσσηνιακού.
Ως εκ τούτου ο Μ.Γ.Σ. θα στηριχθεί στους αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, οι οποίοι πλέον καλούνται να σηκώσουν το βάρος.
Ο λόγος για τους Κουλουρά, Κουκούτση, Σταματελόπουλο, Γαβρά, Κουρέα, Μερκούρη, Πουλάκο, Δ. Δημόπουλο,  Μανωλόπουλο, Μπιζίμη.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι "πράσινοι" θα έχουν ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα. 
Στόχος είναι να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσουν στις υψηλές θέσεις χωρίς πλέον το άγχος του πρωταθλητισμού.
Σ' αυτή την προσπάθεια θα ενισχυθούν από ορισμένους παίκτες που θα αποκτηθούν εντός των ημερών, μιας και το ρόστερ έχει πλέον αρκετά κενά.


Πήρε αμυντικό


Ο Δημήτρης Πανταζής αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Μεσσηνιακού. Πρόκειται για 20χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος αγωνιζόταν σε ομάδα της Εύβοιας και είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Πρόθεση πλέον είναι να αποκτηθεί ένας γκολκίπερ, ενώ θα γίνουν σίγουρα και κίνηση για μέσο και επιθετικό.
Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει τελικά στις 4 Αυγούστου υπό τις οδηγίες του Ελβιο Μάνα και του γυμναστή Γιώργου Κατσούλη. Αρχικά υπήρχε σκέψη να γίνει η "πρώτη" την προσεχή Δευτέρα, όμως αποφασίστηκε να μπουν στο γήπεδο τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Μέχρι τώρα αναμένεται σ' ένα μεγάλο βαθμό να έχει συμπληρωθεί και το ρόστερ.