Τετάρτη, 23 Ιούλιος 2014 14:21

Η "Μαύρη Θύελλα" παρουσίασε τον Νίκο Κουρμπανά που δήλωσε: «Να βρούμε τον τρόπο να ξυπνήσουμε την Καλαμάτα»

Γράφτηκε από τον
Η "Μαύρη Θύελλα" παρουσίασε τον Νίκο Κουρμπανά που δήλωσε:  «Να βρούμε τον τρόπο  να ξυπνήσουμε την Καλαμάτα»

Τον νεό της προπονητή Νίκο Κουρμπανά παρουσίασε η "Μαύρη Θύελλα", σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο του αντιπροέδρου της ομάδας Θοδωρή Παπαθεοδωρίδη Horizon Blue.Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα είναι υποχρεωμένη να θέσει πρωταγωνιστικό στόχο στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής με στόχο την άνοδο, τόνισε όμως πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να στεφθεί με επιτυχία η χρονιά.

Τόνισε ότι δεν τον ανησυχεί η καθυστέρηση που υπάρχει στις μεταγραφές αλλά ότι αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην γίνουν μεταγραφικά λάθη αλλά οι καλύτερες δυνατές επιλογές. Σημείωσε επίσης ότι θα δουλέψει με 23-24 παίκτες, ότι θα μείνουν 7-8 από την περσινή ομάδα (μαζί με τους μικρούς) και ότι θα γίνουν και περίπου 16-17 μεταγραφές. Μάλιστα τόνισε πως ίσως ολοκληρωθούν ακόμη και σήμερα 2-3 κινήσεις ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι την προσεχή Δευτέρα που θα ξεκινήσει η ομάδα προετοιμασία θα έχει ήδη 16-17 παίκτες στο ρόστερ της.
«Ευχαριστώ τον κ. Ράλλη και την διοίκηση για την τιμή που μου κάνουν να υπηρετήσω την ομάδα από την θέση του προπονητή. Η Καλαμάτα είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μέσα από την προσπάθεια να έχουμε ένα στόχο που θα ικανοποιεί τον κόσμο και εμάς. Ο στόχος είναι πρωταγωνιστικός, όχι όμως στα λόγια. Να γίνει προσπάθεια από όλους, να πέσουμε όλοι πάνω στην ομάδα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να πάει στην Β' εθνική, κάτι που θα της δώσει αίγλη και θα την επαναφέρει στην επιφάνεια γιατί η ομάδα "κοιμάται" εδώ και κάποια χρόνια. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τον τρόπο να την "ξυπνήσουμε".
Θα περάσουν μεγάλο… ζόρι όσοι συμμετέχουν, προπονητής και παίκτες. Οποιος διανοηθεί να πει ότι θα κάνει… διακοπές στην ωραία πόλη της Καλαμάτας, θα έχει κάνει μεγάλο λάθος. Οποιος έρθει να κάνει… μπάνια κάηκε. Θέλουμε να κάνουμε την προσπάθεια μας σωστά και στο τέλος θα δούμε τι πετύχαμε. Ξέρουμε ότι θα παλέψουμε και με άλλες καλές ομάδες που θα υπάρχουν στον όμιλο».

Το σκεπτικό του για το ρόστερ

Ο Νίκος Κουρμπανάς τόνισε ότι η Καλαμάτα δεν πρέπει να βιαστεί για την συμπλήρωση του ρόστερ παρότι έχει ήδη αργήσει. Εξήγησε πως θα προτιμήσει να ξεκινήσει με λίγους παίκτες την Δευτέρα για να μην γίνουν βιαστικά λάθη στις επιλογές παικτών. Σημείωσε επίσης ότι η Καλαμάτα πρέπει να πάρει παίκτες που θέλουν να παίξουν στην ομάδα. Ότι θα γίνουν 16-17 μεταγραφές και ότι κάποιες από αυτές θα έχουν γίνει μέχρι την Δευτέρα. Υπογράμμισε επίσης ότι του αρέσει να δουλεύει με μικρό ρόστερ 23-24 παικτών. Έτσι τόνισε πως θα μείνουν 7-8 παίκτες (μαζί με τους μικρούς) από το περσινό ρόστερ, συν τις 16-17 μεταγραφές. «Αν την Δευτέρα έχουμε 16-17 παίκτες θα είμαστε καλά, τόνισε χαρακτηριστικά εν όψει της έναρξης της προετοιμασίας.
Για τους παίκτες που αποχώρησαν, σημείωσε πως ήθελε 1-2 αλλά αυτοί είχαν άλλες βλέψεις.
Τόνισε ότι δεν τον ανησυχεί η καθυστέρηση που υπάρχει στις μεταγραφές αλλά ότι αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην γίνουν μεταγραφικά λάθη αλλά οι καλύτερες δυνατές επιλογές.
Σε ερώτηση για την διαφαινόμενη αποχώρηση του Μιχάλη Ζαχαρόπουλου τόνισε πως ο νεαρός θα πάει.. στην Ρεάλμ εννοώντας προφανώς ότι ο παίκτης δεν θέλει να μείνει.
Όσον αφορά τον τρόπου που του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του, τόνισε ότι του αρέσει να πιέζει τον αντίπαλο, να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και φυσικά το… αποτέλεσμα καθώς μόνο με νίκες παίρνεις πρωτάθλημα.

Παρουσίασε και
Παπακωνσταντίνου

Πριν την παρουσίαση του Κουρμπανά, ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης παρουσίασε και τον νέο υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ομάδας, τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για τον αδερφό του παράγοντα της ομάδας Ηλία Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εργαζόνταν επί σειρά ετών στην εφημερίδα "Πρωταθλητής".
Το παρών έδωσαν ακόμη τα μέλη της διοίκησης Χρήστος Λουκάς, Αλκης Καραγιάννης, οι πρώην παράγοντες Βασίλης Μουζάκης και Κώστας Γυφτέας αλλά και λιγοστοί φίλαθλοι της ομάδας.