Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2021 10:00

Champions League: Νέος διασυρμός της Μπαρτσελόνα από Μπενφίκα, έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Οι Αετοί επικράτησαν 3-0 των Καταλανών και ο Κούμαν μετρά μέρες πλέον - Επικός Ρονάλντο με γκολ στο 95' - Τρομερή Μπάγερν με 5άρα - Γιούβε απ' τα παλιά με Τσέλσι.

Η μετά Λιονέλ Μέσι εποχή έχει πέσει πολύ βαριά για την Μπαρτσελόνα που αγκομαχά, όχι μόνο να νικήσει αλλά ακόμη και να σκοράρει. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με 0-3, η Μπενφίκα ήταν εκείνη που έκανε... πάρτι απέναντι στους Μπλαουγκράνα για τη δεύτερη αγωνιστική. Οι Αετοί διέσυραν για δεύτερο σερί παιχνίδι την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος μετρά ημέρες (ίσως και ώρες) στον πάγκο των Καταλανών, που έχουν μηδέν βαθμούς και μηδέν γκολ σε δύο αγωνιστικές!

Μετά τον Αθανασιάδη, ο Βλαχοδήμος!

Μια ημέρα μετά το... θαύμα του Γιώργου Αθανασιάδη, ο οποίος υπήρξε βασικός συντελεστής στη σπουδαία νίκη της Σέριφ Τίρασπολ επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, ένας άλλος Έλληνας γκολκίπερ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κράτησε ανέπαφη την εστία του απέναντι στα αστέρια της Μπαρτσελόνα. Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου ήταν καταιγιστική απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου την οποία σάρωσε με 5-0 και φαίνεται ότι καπαρώνει ήδη όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση.

Στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, η Γιουβέντους θύμισε κάτι απ' τα παλιά και με εμφάνιση αλά Γιούβε επικράτησε 1-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι στο Τορίνο. Το νικητήριο γκολ για τους Μπιανκονέρι πέτυχε ο Κιέζα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του β' ημιχρόνου. Έκτοτε οι Μπλε του Λονδίνου όσο κι αν προσπάθησαν, δεν έφτασαν στην ισοφάριση. Στο άλλο ματς του 8ου ομίλου η Ζενίτ διέλυσε τη Μάλμε με 4-0 και πήρε προβάδισμα για το Europa League.

Ιστορικός και καθοριστικός Κριστιάνο

Για τον 6ο όμιλο ο σπουδαίος Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε και πάλι το θαύμα του στην επιστρoφή του στο Champions League με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την ώρα που όλα έδειχναν πως η εξαιρετική Βιγιαρεάλ θα έπαιρνε ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ, ο CR7 σκόραρε στο 95' το νικητήριο γκολ των Μπέμπηδων που επέστρεψαν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης με τη νίκη που πήραν με 2-1 έπειτα από ανατροπή.

Το ματς αυτό ήταν ιστορικό για τον Κριστιάνο (είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα στην ήττα από την Γιουνγκ Μπόις) καθώς άφησε οριστικά πίσω του τον Ικερ Κασίγιας και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Champions League φτάνοντας τα 178 ματς, ενώ παράλληλα είναι και ο πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με 137 γκολ! Απίθανος απλά...

Για τον 7ο όμιλο η Σάλτσμπουργκ επικράτησε 2-1 της Λιλ με δύο εκτελέσεις πέναλτι, ενώ η Σεβίλλη πήρε πολύτιμο βαθμό στο φινάλε του ματς με τη Βόλφσμπουργκ επίσης με εκτέλεση πέναλτι του Ράκιτιτς.

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν Μονάχου - Ντιναμό Κιέβου 5-0

12' πέν., 27' Λεβαντόβσκι, 68' Γκνάμπρι, 74' Σανέ, 87' Τσούπο Μοτίνγκ

Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα 3-0

3', 79' πέν Νούνιες, 69' Σίλβα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπάγερν Μονάχου 6

Μπενφίκα 4

Ντιναμό Κιέβου 1

Μπαρτσελόνα 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αταλάντα - Γιουνγκ Μπόις 1-0

68' Πεσίνα

Μάντσεστερ Γ. - Βιγιαρεάλ 2-1

60' Τέλες, 95' Ρονάλντο - 53' Αλκάθερ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αταλάντα 4

Γιούνγκ Μπόις 3

Μάντσεστερ Γ. 3

Βιγιαρεάλ 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Βόλφσμπουργκ - Σεβίλλη 1-1

49' Στέφεν - 87' Ράκιτιτς

Σάλτσμπουργκ - Λιλ 2-1

35' πέν., 53' πέν. Αντεγιάμι - 62' Γιλμάζ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σάλτσμπουργκ 4

Σεβίλλη 2

Βόλφσμπουργκ 2

Λιλ 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ - Μάλμε 4-0

8' Κλαουντίνιο, 49' Κουζιάγεφ, 80' Σουτόρμιν, 94' Βεντέλ

Γιουβέντους - Τσέλσι 1-0

46' Κιέζα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γιουβέντους 6

Τσέλσι 3

Ζενίτ 3

Μάλμε 0

Πηγή: ethnos.gr