Κυριακή, 03 Οκτώβριος 2021 22:47

Πρώτη νίκη για Λαμία, 2-1 στη Νεάπολη τον Ιωνικό (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Αναπάντεχη ήττα, την 2η στο πρωτάθλημα και την πρώτη στη Νεάπολη, υπέστη ο Ιωνικός, αφού σε αγώνα της 5ης ημέρας για την Super League ηττήθηκε 2-1 από τη Λαμία, η οποία σημείωσε με τη σειρά της την πρώτη εφετινή νίκη στη διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι τώρα είχαν μόλις ένα βαθμό στο ενεργητικό τους, άνοιξαν το σκορ στο 21΄ με πέναλτι του Μανούσου σε χέρι του Ντάλσιο, ο οποίος αποβλήθηκε, ενώ οι Νικαιώτες, που ήταν αήττητοι στους τρεις τελευταίους αγώνες τους, ισοφάρισαν στο 36΄ με τον Άοσμαν. Το 1-2 έκανε ο Γκόλεμιτς στο 55΄ και βοήθησε έτσι να ξεφύγει η ομάδα του από την τελευταία θέση.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Καμπράλ αρκετά επικίνδυνο στην επίθεση. Όμως η Λαμία ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει πρώτη το σκορ, με πέναλτι του Μανούσου στο 21΄, το οποίο καταλόγισε ο διαιτητης σε βάρος του Ντάλσιο, όταν απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος με το χέρι, σε κεφαλιά του Γκόλεμιτς. Ο διαιτητής Γκορτσίλας, αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδωσε το πέναλτι και απέβαλε τον Ντάλσιο, κάνοντας διπλό το κακό για την ομάδα του.

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ιωνικός δεν το έβαλε κάτω και αφού στο 33' έδειξε τις διαθέσεις του να παλέψει για το καλύτερο, όταν μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Άοσμαν η μπάλα έφυγε άουτ, ο επιθετικός από τη Συρία ξεδίπλωσε και πάλι το πλούσιο ταλέντο του, αφού με ένα υπέροχο πλασέ κατάφερε να νικήσει τον Γκαραβέλη και στο 36΄να κάνει το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς τον Ουκρανό Τσιγκρίνσκι τη θέση του οποίου πήρε ο Βαφέας, αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στον προσαγωγό που θα τον κρατήσει ένα μήνα εκτός.

Η Λαμία κατάφερε να φθάσει και σε ένα δεύτερο γκολ στο 55΄με τον Γκόλεμιτς, ο οποίος σε εκτέλεση κόρνερ του Τάιρον πήρε την κεφαλιά μεσα στην περιοχή κι έκανε το 1-2.

Στη συνέχεια το παιχνίδι... άνοιξε με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει τις δύο περιοχές και οι παίκτες των ομάδων να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να μεταβληθεί το τελικό σκορ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76΄ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι (46΄ Βαφέας), Σάντσεζ (88΄Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (76΄ Μπάσα), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (35΄ Μάναλης), Τουράμ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης , Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Νούνιες (90' Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88΄ Αραμπούλι), Τάιρον (69΄ Μανουσάκης), Μανούσος (68΄ Μπεχαράνο), Καραμάνος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ