Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 10:45

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Φιλική ισοπαλία στον Ασπρόπυργο

Γράφτηκε από τον

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το φιλικό της Καλαμάτας με τον Παναθηναϊκό Β' το Σάββατο το απόγευμα στον Ασπρόπυργο.

Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν στο 16' με τον Σερπέζη, αλλά η "Μαύρη Θύελλα" ισοφάρισε στο 92' με τον Ασαμόα για το τελικό 1-1 που αποδίδει δικαιοσύνη. Διότι οι δύο ομάδες, που θα αναμετρηθούν και στο πρωτάθλημα, είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος και οι "μελανόλευκοι" στο δεύτερο και απέφυγαν την ήττα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης!
Ο Νίκος Αναστόπουλος ενόψει του μεθαυριανού ματς με τον Λεβαδειακό, χρησιμοποίησε πειρατικό σχήμα, δοκιμάζοντας πρόσωπα και συστήματα, ενώ πολλές δοκιμές έκανε και ο Γιάννης Βονόρτας που είδε την ομάδα του να μπαίνει καλύτερα στο ματς και να αγγίζει το γκολ στο 11' με το σουτ του Αθανασακόπουλου που έγλειψε το δοκάρι. Στο 16' από κούρσα και πάσα του Μεσσήνιου μεσοεπιθετικού Γιάννη Σαρδέλη, ο Σερπέζης με πλασέ νίκησε τον Καπούταγλη για το 1-0.
Η Καλαμάτα δυσκολευόταν στην ανάπτυξη και έκανε την πρώτη της τελική στο 40' με το πλασέ του Αναστασόπουλου που κόπηκε από τους αμυντικούς.
Στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές που έγιναν, η εικόνα της Καλαμάτας βελτιώθηκε και στο 50' ο Ματέους και ο Ασαμόα έχασαν διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν.
Στο 57' το σουτ του Μόζερ πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Σίτνεϊ στο 81'. Το γκολ ήρθε τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ του Ασαμόα.

Στο γήπεδο Καλιτζάκης και Νταμπίζας

Στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν το Σάββατο για να παρακολουθήσου το φιλικό ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλιτζάκης και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού Νίκος Νταμπίζας. Ο "Νίτζα" έχει γράψει ιστορία με τους "πράσινους", εμώ ο Νταμπίζας που εργάστηκε στον Παναθηναϊκό, πήγε στο γήπεδο για να δει και τον γιο του που είναι τερματοφύλακας στην δεύτερη ομάδα του ιστορικού συλλόγου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καπούταγλης (42' Kουτς, 76' Καραχάλιος), Μοζερ (72' Κόκκορης), Λουπάνο (86' Τσελεπίδης), Μπακαγιόκο, Τσαγκαλιδης (46' Μαβινγκά), Αναστασόπουλος (46' Ματέους), Σκεντεράι, Τάτος (60' Μπούνας), Νάνι (72' Σίτνεϊ), Βάλισον (86' Λουκίνας), Ασαμόα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β: Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Σερπέζης, Θεοχάρης, Αθανασακόπουλος, Αντωνίου, Πάνκα, Σαρδέλης, Μαρτίνης, Τσιριγώτης, Ηλιάδης. Επαιξαν και οι Οικονομάκης, Σέχου, Νταμπίζας, Δημητρίου, Κρυπαράκος, Ματσαδές, Τουρκοχωρίτης, Καρβούνης, Μαραθωνίτης.

Αναστόπουλος: "Πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο"

Ικανοποιημένος από την εικόνα της Καλαμάτας στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος του φιλικού με τον Παναθηναϊκό Β'. Ο τεχνικός της "Μαύρης Θύελλας" σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: "Ηταν ένα παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας, με σκοπό να πάρουν χρόνο συμμετοχής αρκετά παιδιά που δεν είχαν χρόνο,, ώστε μέσα από τα ματς να αποκτήσουν ρυθμό. Αλλά και για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Τετάρτης στο κύπελλο με τον Λεβαδειακό. Θα σταθώ στην εικόνα του δευτέρου μέρους, όπου ήμασταν πάρα πολύ καλοί, σκοράραμε και είχαμε ευκαιρίες. Γενικά είχαμε πολύ καλή παρουσία".