Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2021 12:37

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0: Εχασε όταν έμεινε με 10 παίκτες!

Γράφτηκε από τον

Αντίο στο Κύπελλο Ελλάδας είπε η Καλαμάτα, καθώς ηττήθηκε χθες με 2-0 από τον Λεβαδειακό σε νοκ – άουτ αναμέτρηση στη Βοιωτία.

Ενας άδοξος αποκλεισμός για την "Μαύρη Θύελλα", μιας και έπαιξε με παίκτη λιγότερο για σχεδόν όλο το β' ημίχρονο λόγω της αυστηρής αποβολής του αρχηγού της Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλου από τον Πειραιώτη ρέφερι Τσαμούρη στο 49’. Η Καλαμάτα μέχρι εκείνο το διάστημα, ήταν ανώτερη, έχοντας δοκάρι με τον Αναστασόπουλο και άλλες μεγάλες ευκαιρίες με Λουκίνα και Κόκκορη για να προηγηθεί.
Μετά την αποβολή όμως, το σκηνικό ανατράπηκε και ο Λεβαδειακός με τέρματα που σημείωσαν ο Τσάπρας στο 64’ και ο Μουτίνιο στο 75’, πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για την πέμπτη φάση του θεσμού.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν σύμμαχο την τύχη, αφού η Καλαμάτα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφθασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ. Στο 2’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόκκορη πέρασε άουτ, ενώ στο 8’ ο Λουκίνας βρέθηκε φάτσα με τον Στογιάνοβιτς που απέκρουσε με το γόνατο.
Στο 27’ ο Αναστασόπουλος με φάουλ είδε τον Στογιάνοβιτς, που βρήκε ελάχιστα την μπάλα και το δοκάρι (οριζόντιο) στη συνέχεια να του στερούν το γκολ. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 31’ με τον Κόκκορη που πέρασε δύο αμυντικούς, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Τζημόπουλος. Στο 33’ από γύρισμα του Κόκκορη, ο Νάνι έκανε το πλασέ αλλά απομάκρυνε την μπάλα ο Λιάγκας.
Ο Λεβαδειακός σε όλο αυτό το διάστημα έχει να επιδείξει ένα αδύναμο πλασέ του Νίλι στο 44’ που μπλόκαρε εύκολα ο Ταΐρης,
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρος και συγκεκριμένα στο 49’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες όταν ο Τσαμούρης έδειξε την απευθείας κόκκινη στον Κωνσταντινόπουλο για τάκλιν από πίσω στο Νίλι. Μια απόφαση που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από πάγκο και παίκτες της Καλαμάτας, που τη θεώρησαν υπέρμετρα αυστηρή. Μετά την αποβολή οι γηπεδούχοι φυσιολογικά πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αρχικά έχασαν μια ευκαιρία στο 58' με τον Ταϊρη να λέει "όχι" σε κεφαλιά του Λινάρδου. Ομως στο 64' έγινε το 1-0, όταν μετά από προσωπική ενέργεια ο Τσάτρας με σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0. Το δεύτερο γκολ για τους "πράσινους" επιτεύχθηκε στο 76' με συρτό σουτ του Μουτίνιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη Λιβαδειά βρέθηκαν και 25 περίπου οπαδοί της "Μαύρης Θύελλας", χειροκροτώντας στο τέλος τους παίκτες παρά τον αποκλεισμό, για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν!
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Χάμοντ, Μεχία, Νίλι, Πολέτο, Βρακάς (58’ Μουτίνιο), Λιάγκας, Λινάρδος, Παναγιώτου (46’ Βήχος) Τζημόπουλος, Τσάπρας
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος (65’ Ματέους), Παπατόλιος (77’ Σκεντεράι), Νάνι (65’ Τάτος), Τσαγκαλίδης, Κόκκορης (65’ Βάλισον), Λουκίνας (77’ Ασαμόα)


ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
“Μόνο ο Τσαμούρης είδε την αποβολή”

Με τον διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμούρη τα είχε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος, τονίζοντας ότι καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν η αποβολή, την οποία είδε μόνο ο κ. Τσαμούρης, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο τεχνικός της “Μαύρης Θύελλας” τόνισε μάλιστα ότι σε παρόμοια φάση στο περσινό ματς με τον Ιάλυσο, ο ίδιος διαιτητής είχε αποφασίσει διαφορετικά!.
“Ο κ. Τσαμούρης είναι γνωστός σε εμάς από το περσινό παιχνίδι στον Ιάλυσο, όταν σε ίδια φάση ο παίκτης του Ιάλυσου πήρε με δύο πόδια παίκτη της Καλαμάτας και στη συνομιλία που είχαμε, μου είπε ότι συμβουλεύτηκε τον επόπτη και είπε ότι δεν είχε πρόθεση. Στην ίδια φάση που έγινε σήμερα , με ευκολία έδειξε την κόκκινη κάρτα και όπως καταλαβαίνετε από την στιγμή που η αριθμητική υπεροχή ήταν εις βάρος μας, δυσκόλεψαν τα πράγματα”.
Ο Νίκος Αναστόπουλος δήλωσε πάντως ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και την εικόνα στο πρώτο μέρος.
“Θα σταθώ στο πρώτο ημίχρονο, που είμαστε πολύ καλύτεροι από τον Λεβαδειακό. Δώσαμε όμως δικαιώματα, διότι στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να έχουμε σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, που ήταν τετ α τετ και αν είχαμε σκοράρει η εξέλιξη ίσως ήταν διαφορετική. Από τη στιγμή που χαλάστηκαν οι ισορροπίες ο Λεβαδειακός είχε το πάνω χέρι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια .Και όταν μείναμε με δέκα παίκτες δημιουργήσαμε.Το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δείξαμε ότι η ομάδα μας είναι τέτοια, που θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στην έναρξη του πρωταθλήματος, που λένε ότι θα αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου”.