Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2021 16:14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 7-0: Σαρωτικοί οι γηπεδούχοι (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 7-0: Σαρωτικοί οι γηπεδούχοι (φωτό)

Με επιβλητική σε σκορ νίκη συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση στη έδρα του ο Ολυμπιακός Ανάληψης κερδίζοντας χθες στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης με 7-0 την Α.Ε. Αβίας.

Οι ερυθρόλευκοι συνδύασαν την καλή εμφάνιση με την ουσία και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο του σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να ελπίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Το πρώτο μέρος βρήκε τη γηπεδούχο ομάδα να προηγείται με 4-0, αν και θα μπορούσε να έχει σημειώσει ακόμη ένα γκολ, αν ο Σαραντόπουλος ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 43’. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μπορεί να έχασε το πέναλτι, όμως κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 3 φορές.
Η Α.Ε. Αβίας αν και στο πρώτο 10λεπτο ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και έδειχνε διάθεση για να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Βέβαια είχε 2-3 ευκαιρίες με τον Γ. Καρδάση, αλλά δεν ήταν ικανές για να βοηθήσουν τους φιλοξενούμενους να φύγουν από τη Μεσσήνη με βαθμό ή βαθμούς.

Τα γκολ

Στο 21’ ο Σπυρόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά απέφυγε δύο αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή “έκοψε” την μπάλα στο Παπαθεοδώρου και αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 30’ ο Παπαθεοδώρου βρήκε ξανά δίχτυα, αυτή τη φορά με σουτ από τη γραμμή σχεδόν της περιοχής και αφού η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Α. Καρδάση, έκανε το 2-0. Στο 35’ ο Θεοδωρόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Στο 40’ ο Παπαθεοδώρου έκανε τη σέντρα και ο Σαραντόπουλος από το ύψος του πέναλτι σχεδόν με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Στο 66’ άλλαξαν ωραία την μπάλα οι Παυλάκος, Σπυρόπουλος και αυτός έβγαλε σε θέση βολής τον Σαραντόπουλο, ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής πέτυχε το 5-0. Στο 71’ ο Παπανικολόπουλος ανέτρεψε τον Σπυρόπουλο και αμέσως ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, με τους παίκτες της Αβίας, αλλά και τους ανθρώπους στο πάγκο να φωνάζουν ότι η παράβαση ήταν έξω από την περιοχή. Ο Ηλ. Νικολόπουλος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και δευτερόλεπτα μετά ο Παπαθεοδώρου με εύστοχη εκτέλεση σημείωσε το 6-0. Στο 83’ ο Ξυδιάς έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Χριστόπουλος δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα που πέρασε τη γραμμή του τέρματος και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 7-0.



Χαμένο πέναλτι 

Στο 43’ ο Παπαβασιλόπουλος σχεδόν από το κέντρο βρήκε χώρο απέφυγε αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον Σινάϊ και ο διαιτητής Ηλ. Νικολόπουλος σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Σαραντόπουλος θέλησε με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Χριστόπουλου, όμως την έστειλε να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι ο Παυλάκος

Στο 50’ ο Παυλάκος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χριστόπουλο όταν σούταρε έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Γ. Καρδάσης (6’ σουτ από πλάγια θέση, 61’ σουτ, 73’ φάουλ), Σπυρόπουλος (17’ διαγώνιο πλασέ, 52’ πλασέ82’ διαγώνιο σουτ), Λιόλιος (19’, 24’ μακρινά σουτ) και Παπαθεοδώρου (81’ ψηλοκρεμαστό πλασέ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας (73’ Βλάχος), Δημητρακόπουλος (59’ Κακογιάννης), Παυλάκος, Σπυρόπουλος, Παπαβασιλόπουλος, Γιαννόπουλος, Λιόλιος, Καλογερόπουλος (70’ Δημητρίου), Παπαθεοδώρου, Σαραντόπουλος (73’ Ξυδιάς), Θεοδοσόπουλος (59’ Σταματόπουλος)
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Χριστόπουλος, Α. Καρδάσης (68’ Μητσέας), Σινάϊ (46’ Αποστολίδης), Γ. Καρδάσης, Παπανικολόπουλος, Ε. Τσουλάκος (46’ Ράτσεβ), Γεωργουλέας, Τσομπάνι (46’ Μπουζαλάς), Π. Καρδάσης, Δ. Κορμπής, Δ. Τσουλάκος (73’ Μήτσος).

* Πριν τη έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φώτη Γεωργιόπουλου, πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
** Στο ημίχρονο του αγώνα πραγματοποιήθηκε κλήρωση για μια τηλεόραση και τυχερός ήταν ο Πέτρος Χριστόπουλος. Στη διάρκεια της χρονιάς η διοίκηση του Ολυμπιακού Ανάληψης θα κάνει και άλλες λαχειοφόρους με πλούσια δώρα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.