Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2021 16:57

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-3: Διπλασίασε τις νίκες του (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Δεύτερη σερί νίκη σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Απόλλωνας που κέρδισε με 3-0 στο “Πέτρος Γεωργανάς”, τη Σπερχογεία.

Οι νικητές δεν έπιασαν απόδοση όπως στο ματς της πρεμιέρας με την Α.Ε. Μάνης, όμως κατάφεραν να σκοράρουν σε τρεις από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και να πάρουν το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο. Ο νεαρός Καρύδης βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι, καθώς όπως και στο προηγούμενο άνοιξε το σκορ, στα μέσα του α’ μέρους και πριν οι ομάδες πάνε στο ημίχρονο με αυτογκόλ του Λένα, ο Απόλλωνας τελείωσε το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα με 2-0. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου ο Νικολόπουλος έκανε το 0-3 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του για τη νίκη.
Η Σπερχογεία που έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τη φετινή σεζόν, μιας και την 1η αγωνιστική είχε ρεπό, είχε καλή παρουσία και από το ξεκίνημα έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε ώστε
να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι, αν οι Ντάβος (σε 2 φάσεις) και Σπύρος είχαν απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Π. Γιακουμής. Επίσης αν δεν είχε αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό ο έμπειρος επιθετικός Αγγελος Γουδέλης.

Φάσεις – γκολ

Στο 1’ προσπάθεια και σουτ του Αγγελόπουλου, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 4’ ο Καρύδης προσπάθησε να σκοράρει, όταν έκανε τη σέντρα η μπάλα
πήρε πορεία προς την εστία και πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 8’ ο Ντάβος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή άργησε να πλασάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Π. Γιακουμή να αποκρούσει.

Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Σπύρο που σούταρε αμέσως όμως οι αμυντικοί κατάφεραν να την διώξουν από την περιοχή τους. Στο 19’ σε σέντρα στην περιοχή οι αμυντικοί της Σπερχογείας έδιωξαν την μπάλα, πάνω όμως στον Ι. Γιακουμή και αυτός με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής την έστειλε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 23’ σε σέντρα παράλληλη με την εστία η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Καρύδης, ο οποίος με δυνατό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σπύρου (δεν άλλαξε πολύ η πορεία της), κατέληξε στα δίχτυα από την κλειστή γωνία του Ζαφειρίου, ο οποίος προσπάθησε με τα χέρια να αποκρούσει χωρίς να τα καταφέρει και έγινε έτσι το 0-1.
Στο 26’ σε μπροστινή μπαλιά ο Ντάβος βγήκε μόνος απέναντι στον Π. Γιακουμή, όμως πριν γίνει απειλητικός πρόλαβε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα και με τη βοήθεια αμυντικού απομάκρυναν την μπάλα. Στο 39’ ο Ι. Γιακουμής γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Λένα στην προσπάθεια του να την απομακρύνει την έστειλε στην εστία της ομάδας του και με αυτό τον τρόπο έγινε το 0-2.
Στο 41’ ο Κουρεντής έκανε τη σέντρα συρτά, ο Ζαφειρίου κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε, αλλά την “έστρωσε” στον Πανταζή, ο οποίος, από το ύψος του πέναλτι σχεδόν, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 48’ από προσπάθεια του Μανωλόπουλου η μπάλα έφτασε στο Νικολόουλο και αυτός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-3.
Στο 53’ ο Σώκαλης εκτέλεσε κόρνερ και ο Π. Γιακουμής βρήκε την μπάλα με το χέρι στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε πλάγια.

Στο 59’ μπροστινή μπαλιά του Καρύδη για τον Πανταζή αυτός μπήκε στην περιοχή σούταρε, όμως πρόλαβε ο Μάλαμας και απομάκρυνε. Οι γηπεδούχοι στο 67’ ζήτησαν πέναλτι όταν οι Παχής και Μπούνας απώθησαν τον Ντάβο, όμως ο διαιτητής Ρέκκας ήταν κοντά στη φάση δεν διαπίστωσε παράβαση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Και στο 79’ ζήτησαν να τιμωρηθεί με κίτρινη (θα ήταν η 2η) ο Καρύδης για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στο Σώκαλη. Ομως και σε αυτή τη φάση ήταν κοντά ο διαιτητής και έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Μπασιλάρης, Σωτηρόπουλος.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Ζαφειρίου, Βέλμαχος, Αθ. Κακαλέτρης (88’ Τζεφερεμιναίος), Μάλαμας, Λένα, Σπύρος (62’ Κατσάρας), Μάτσι (88’ Κατσάκος), Δημητρίου (46’ Κολιτσιδάκης), Γουδέλης (25’ λ. τρ. Π. Κακαλέτρης), Σώκαλης, Ντάβος.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γιακουμής, Αγγελόπουλος (34’ λ.τρ. Μπούνας), Αδαμόπουλος, Παχής, Κώστας, Νικολόπουλος, Κουρεντζής (65’ Κοντογόνης), Καρύδης (80’ Σεντεμέντες), Πανταζής, Μανωλόπουλος, Ι. Γιακουμής.