Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 10:26

Νέα αναβολή στην πρεμιέρα της Super League 2

Γράφτηκε από τον

Δεν θα ξεκινήσει ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Super League 2, όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής.

Κάτι που ήταν αναμενόμενο μιας και εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, αλλά και η επικείμενη συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά. Για τον δεύτερο λόγο αποφασίστηκε επιτροπή της κατηγορίας να συναντηθεί με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκτός από τους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης, για να τεθεί επί τάπητος η βιωσιμότητα της λίγκας. Με τα υπάρχοντα δεδομένα η σέντρα πηγαίνει για τις 24 Οκτωβρίου, χωρίς να αποκλείεται να πάει ακόμη πιο... πίσω!
Από εκεί και πέρα η Ζάκυνθος ναι μεν δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Εφετείο για τη συμμετοχή της στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, όμως από τη στιγμή που η FIFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν δίνεται κατ' εξαίρεση παράταση για μεταγραφές, τότε το αν θα συμμετάσχει ή όχι στην κατηγορία παραμένει «ερωτηματικό» καθώς ελάχιστα δελτία ποδοσφαιριστών. Πάντως η Ζάκυνθος υποστηρίζει πως δεν ζητά παράταση για μεταγραφές, αλλά τη δυνατότητα ώστε να βγάλει δελτία σε ερασιτέχνες.
Ο Ολυμπιακός Βόλου από την πλευρά του ανακοίνωσε πως προσέφυγε και εκείνος στο Διαιτητικό κατά της απόφασης για ανάκληση των δελτίων του, όπως έχει ήδη κάνει το Αιγάλεω και προτίθενται να πράξουν και άλλες ομάδες που επηρεάζονται από την πρόσφατα απόφαση εκ νέου του Διαιτητικού.

Η ανακοίνωση της Λίγκας

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου 2021. Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τους εκπροσώπους των 32 ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στην ομάδες, με τη μορφή που έχει πλέον αποκτήσει η κατηγορία.
Ως εκ τούτου, επιτροπή -που ορίστηκε από το Δ.Σ. και στην οποία εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσας, ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ Β΄ κ. Καραπαπάς, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β΄ κ. Παναγιωτίδης- θα ζητήσει ραντεβού με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Επίσης με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στους δυο μεγάλους σεισμούς».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ