Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2021 14:17

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0: Πρώτη απώλεια βαθμών για τους “μελανόλευκους”

Γράφτηκε από τον

Στο 0-0 έμεινε ο Απόλλων Καλαμάτας στη σαββατιάτικη εντός έδρας αναμέτρηση του με την Ομόνοια για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α’ τοπικής.

Οι γηπεδούχοι, που σε τρίτο σερί παιχνίδι διατήρησαν το αήττητο, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια της αναμέτρησης. Σε μία από αυτές στο 60’ ο Δημήτρης Μανωλόπουλος επιχείρησε να σκοράρει από στημένη φάση (φάουλ), όμως η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και έφυγε πλάγια.
Για τους φιλοξενούμενους η ισοπαλία χαρακτηρίζεται θετικό αποτέλεσμα σε ένα εκτός έδρας ματς ματς και απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Η Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλη σε 3ο σερί παιχνίδι, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο για τη διεκδίκηση του καλύτερου αποτελέσματος, όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μάλιστα κατάφεραν να αποσπάσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα, παίζοντας για σχεδόν μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, μιας και στο 64’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) ο Γαβράς για αντικανονικό μαρκάρισμα σε Πανταζή.

Οι καλές στιγμές

Στο 16’ ο Καραΐσκος έκανε τη σέντρα για τον Πανταζή, όμως η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών και έφυγε πλάγια. Ενα λεπτό μετά ο Καραΐσκος έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει σωτήρια ο Σταματίου. Στο 18’ ο Καρύδης με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα το κάθετο δοκάρι. Στο 24’ ο Καρύδης ελίχθηκε έξω από την περιοχή ψάχνοντας χώρο για το σουτ, δεν βρήκε και πάσαρε δίπλα του στον Ι. Γιακουμή, που σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σταματίου. Στο 28’ φάουλ του Τζανετάκου έξω από την περιοχή, ο Π. Γιακουμής έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Στο 30’ σουτ του Καρύδη από το ημικύκλιο της περιοχής απέκρουσε ο Σταματίου. Στο 39’ σε μπροστινή μπαλιά ο Γεωργόπουλος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή απέφυγε με ωραία κίνηση έναν αντίπαλό του και σούταρε με τον Π. Γιακουμή να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 43’ φάουλ γέμισμα του Γεωργόπουλου στην περιοχή του Απόλλωνα ο Μπάλας που είχε προωθηθεί έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Π. Γιακουμή που μπλόκαρε. Στο 51’ διαγώνια πασά του Τάφα στον Τζανετάκο αυτός βγήκε πίσω από τους αμυντικούς έκανε το διαγώνιο σουτ σχεδόν από τη γραμμή της περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60’ καλοκτυπημένο φάουλ του Μανωλοπούλου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Π. Γιακουμή και έφυγε πλάγια από την απέναντι πλευρά. Στο 74’ ο Διονυσόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ από τη γραμμή της περιοχής και ο Π. Γιακουμής απέκρουσε σωτήρια. Στο 80’ κάθετη πάσα του Κουρεντζή στον Ι. Γιακουμή, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 86’ προσπάθεια του Μανωλοπούλου και πάσα στον Πανταζή αυτός βγήκε μόνος απέναντι από το Σταματίου, έκανε το σουτ, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 64’ ο Γαβράς αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Πανταζή (η 1η στο 59’ για κράτημα φανέλας) και η Ομόνοια για το υπόλοιπο διάστημα (σχεδόν μισή ώρα) αγωνίστηκε με 10 παίκτες.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Σωτηρόπουλο και Σταυρόπουλο.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γιακουμής, Στ. Μπούνας, Αδαμόπουλος (62’ Κουρεντζής), Νικολόπουλος, Κώστας (46’ Πουλουπάτης), Κοσμόπουλος, Καραΐσκος (46’ Αγγελόπουλος), Καρύδης, Πανταζής, Μανωλόπουλος, Ι. Γιακουμής
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταματίου, Κοστρίβας, Κ. Μπούνας, Δημητρίου, Γαβράς, Μπάλας, Μπαζάνης, Μάλαμας (75’ Αργ. Κωστόπουλος), Τζανετάκος (64’ Διονυσόπουλος), Γεωργόπουλος (53’ Μπαρσελό).