Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2021 10:40

SUPER LEAGUE 2: Πάει και άλλο πίσω η πρεμιέρα

Γράφτηκε από τον

Μετά την... παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει, όπως φαίνεται, το πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί τηλεοπτική στέγη, ενώ εκκρεμούν και δικαστικές αποφάσεις.

Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας συζητήθηκε η πρόταση της ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η οποία δεν ικανοποιεί τις ομάδες και τη SL2 και κλείστηκε για σήμερα ραντεβού με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ έκανε πρόταση 4,3 εκατομμυρίων ευρώ και ζωντανή μετάδοση τριών παιχνιδιών κάθε αγωνιστική, ενώ οι ομάδες – σύμφωνα με πληροφορίες – ζητούν 6 εκατομμύρια ευρώ.
Με πρωτοβουλία του Αυγενάκη, η επιτροπή της SL2 θα συναντηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα με τον υφυπουργό.
Την επιτροπή αποτελούν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος), Χαράλαμπος Σταμούλης (α’ αντιπρόεδρος – Απόλλων Πόντου), Αχιλλέας Μπίκας (β’ αντιπρόεδρος – Βέροια), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Χρήστος Πρίτσας (Κηφισιά), Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός Β’) και Γιάννης Παναγιωτίδης (Παναθηναϊκός Β’). Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει διοικητικό συμβούλιο (9 μ.μ.) μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να ενημερωθούν οι ομάδες, αλλά και να παρθούν οριστικές αποφάσεις.
Η νέα αναβολή στην πρεμιέρα (24 Οκτωβρίου), θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ακόμα και αν βρεθεί λύση με το τηλεοπτικό, εκκρεμεί η απόφαση για την προσφυγή που έχει καταθέσει το Αιγάλεω κατά της ακύρωσης των δελτίων των οχτώ ΠΑΕ.
Το πιθανότερο είναι η πρώτη αγωνιστική να διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου, με την Καλαμάτα να αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στα Χανιά. Η “Μαύρη Θύελλα” έδωσε το Σάββατο φιλικό με την Παναχαϊκή στα Φιλιατρά (ήττα 0-1) το οποίο θα ήταν το τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Με τα νέα δεδομένα, η Καλαμάτα θα ψάξει αντίπαλο για ένα ακόμα φιλικό το Σάββατο.