Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2021 17:43

FIFA: Απειλούν με αποχώρηση οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για ν' αποφευχθεί το Μουντιάλ διετίας

Γράφτηκε από τον

Δημοσίευμα κάνει λόγο για πρόθεση περισσότερων από 12 ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Ευρώπης ν' αποχωρήσουν από την FIFA για να δείξουν ότι είναι απόλυτα αντίθετες με την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια.

Το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό πως η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επίσημη επιστολή της δημοσιποίησε προς όλα τα μέλη της πως σκέφτεται την ιδέα του Βενγκέρ για την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δυο χρόνια.

Σε πλήρη αντίθεση με τη γενικότερη άποψη που κυκλοφορεί και που δεν θέλει να υπάρξει τέτοια ιστορική αλλαγή στην κορυφαία ποδοσφαιρική «γιορτή», η FIFA φαίνεται πως προσπαθεί να πιέσει καταστάσεις.

Το Associated Press αναφέρει πως περισσότερες από 12 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ευρωπαϊκών χωρών απειλούν με αποχώρηση από τη FIFA για να δείξουν πως δεν συμφωνούν με την πιο συχνή διεξαγωγή του Μουντιάλ.

Αυτό επιβεβαιώνει και τις προθέσεις που είχαν εκφράσει την περασμένη εβδομάδα οι Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία και τα Νησιά Φερόε, έχοντας αναφέρει πως θα εξέταζαν κάθε πιθανή επιλογή που θα είχαν στα χέρια τους, βάσει των ηθών και των αξιών τους, κόντρα στην πρόταση του Βενγκέρ.

Πηγή: gazzetta.gr