Πέμπτη, 21 Οκτώβριος 2021 10:45

SUPER LEAGUE 2: Αποφάσισαν σέντρα με ανοιχτό το τηλεοπτικό μέτωπο

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η Super League 2, όπως αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη των ομάδων αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η “Μαύρη Θύελλα” κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι. Την ίδια μέρα και ώρα, θα διεξαχθούν τρία ακόμα ματς για τον όμιλο του Νότου, που ξεκινά το Σάββατο με 4 παιχνίδια.
Το πρωτάθλημα αρχίζει λοιπόν σε εννέα μέρες, αλλά ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Στην πρόταση που έκανε η ΕΡΤ μέσω τηλεδιάσκεψης με το Δ.Σ. της Super League 2, έριξε στο τραπέζι την προοπτική να καταβληθεί το ίδιο ποσό που δόθηκε πέρυσι στην κατηγορία (3,1 εκατομμύρια ευρώ), προσθέτοντας και το 1,2 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν τη σεζόν 2020/21 για τις μεταδόσεις της Football League, προσφέροντας δηλαδή ένα συνολικό «πακέτο» 4,3 εκατ, ευρώ.
Ο βασικός όρος που μπήκε ωστόσο, απ’ την ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης ήταν πως αυτό το 1,2 εκατ. ευρώ δεν θα μοιραστεί ισόποσα προς τις ομάδες, αλλά υπό μορφή μπόνους κλιμακωτά αυξανόμενου, το οποίο θα ξεκινάει απ’ τις 50.000 ευρώ για τις ομάδες που θα καταταγούν στην 5η θέση των ομίλων και θα φτάνει στις 200.000 ευρώ για τις πρωταθλήτριες.
Η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί την SL2, που αποφάσισε να σταλεί επιστολή στην ΕΡΤ Α.Ε όπου θα επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της συνεργασίας των δυο πλευρών .Το πακέτο της νέας πρότασης της SL2 θα είναι για 3,2 εκατ ευρώ, που θα μοιραστούν συνολικά στις ομάδες, 1,3 εκατ. ευρώ μπόνους πιθανότατα για πλασάρισμα θέσης και 300.000 ευρώ στους δύο πρώτους κάθε ομίλου που θα παλέψουν στο μπαράζ για την άνοδο.
Να σημειωθεί ακόμα ότι επιθυμία της Λίγκας είναι να διαχειρίζεται η ίδια τα υπόλοιπα ματς που δεν θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση «πουλώντας» τα μέσω ίντερνετ. Οπως και να ‘χει το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, έπειτα από πολλές αναβολές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον όμιλο του Νότου έχει ως εξής:

Σάββατο 30/10

Ρόδος - Κηφισιά
Γήπεδο Καισαριανής
ΟΦ Ιεράπετρας - Παναθηναϊκός Β'
Βουζουνεράκειο Στάδιο
Εργοτέλης - Αιγάλεω
Παγκρήτιο Στάδιο
Διαγόρας - ΑΕΚ Β'
Δημοτικό Στάδιο Ρόδου

Κυριακή 31/10

Χανιά - Καλαμάτα
Γήπεδο Περιβολίων
Αστέρας Βλαχιώτη - Ηρόδοτος
Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης
Καλλιθέα - Επισκοπή
Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας
Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης Αρτας
Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς