Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2021 21:35

ΟΦΗ-Λαμία: 0-0: Πάλεψαν χωρίς ουσία και έμειναν στο μηδέν (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΟΦΗ-Λαμία: 0-0: Πάλεψαν χωρίς ουσία και έμειναν στο μηδέν (βίντεο)

Μετά από ένα γενικά κακό παιχνίδι που είχε ελάχιστες καλές στιγμές και αρκετά λάθη, ΟΦΗ και Λαμία έμειναν χωρίς σκορ στην Κρήτη, για την 7η αγωνιστική της Super League 1, κερδίζοντας από ένα βαθμό.

Μπορεί ΟΦΗ και Λαμία να έδειξαν διάθεση να πάρουν τη νίκη στο Ηράκλειο για την 7η αγωνιστική της Super League 1, όμως η εμφάνισή τους ήταν αρκετά κακή, με αποτέλεσμα να μείνουν ισόπαλοι χωρίς σκορ και να πάρουν από έναν βαθμό.
Το θέμα σίγουρα απογοήτευσε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Ηρακλείου, με τους Κρητικούς να φτάνουν τους πλέον τους οκτώ βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση με Παναιτωλικό και Απόλλωνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής μέσα στην... τρικυμία θεάματος, ο γκολκίπερ Γκαραβέλης με τις επεμβάσεις του.

Στο μυαλό των κόουτς
Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε το 4-2-3-1 για τον ΟΦΗ, με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια και τους Βούρο-Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Μπαλογιάννης και Μαρινάκης βρέθηκαν αριστερά και δεξιά στα άκρα της άμυνας αντίστοιχα, ενώ Γκαγέγκος με Μεγιάδο αποτέλεσαν τη δυάδα στα αμυντικά χαφ. Μπροστά τους ήταν ο Νέιρα, στα άκρα της επίθεσης οι Λάμπρου και Τοράλ, ενώ στην κορυφή ο Καστάνιος.
Από την άλλη πλευρά, ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε επίσης με 4-2-3-1 για τη Λαμία, έχοντας τον Γκαραβέλη στην εστία και τους Μαρτίνεθ, Αντέντζο, Γκόλεμιτς και Σκόνδρα από τα αριστερά στα δεξιά στην άμυνα. Οι Μπεχαράνο με τον Τζανδάρη βρέθηκαν στα αμυντικά χαφ, ενώ ο εκρηκτικός Νούνιεζ μπροστά τους σαν δεκάρι. Όσον αφορά την επίθεση, ξεκίνησαν ο Καραμάνος δεξιά, ο Ρόμανιτς αριστερά και ο Αραμπούλι στη θέση του φορ.


Το ματς
Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ο Αραμπούλι δοκίμασε ένα γυριστό μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ, με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει. Λίγο αργότερα, στο 10', η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού μετά από εξαιρετική σέντρα του Σκόνδρα, ο Νούνιες δεν κατάφερε τελευταία στιγμή να μπει στην πορεία της. Οι Ηρακλειώτες απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μαρινάκη στο 19'. Ο Έλληνας μπακ πάτησε περιοχή, όμως ο Ρόμανιτς τον ακολούθησε και τον έκοψε πριν γίνει επικίνδυνος.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μονομαχίες και ο Λάμπρου σε μακρινά σουτ, που όμως δεν είχαν στόχο. Παρόλα αυτά, η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 40' για τον ΟΦΗ με τον Τοράλ. Ο Ισπανός εξτρέμ βρέθηκε φάτσα με τον Γκαραβέλη, αλλά τελευταία στιγμή ο Γκόλεμιτς έπεσε στα πόδια του και έσωσε τη Λαμία από το να δεχθεί γκολ σε κρίσιμο σημείο.
Πριν καλά καλά ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, με το σουτ του Νέιρα να σταματά από τον Γκαραβέλη που εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός εστίας και γυρνούσε με πίσω βήματα! Οι αναγκαστικές αλλαγές της Λαμίας και οι αρκετές κίτρινες κάρτες, έκαναν το παιχνίδι πραγματικά να μην βλέπεται για αρκετά λεπτά.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 73' για να κάνει ένα καλό σουτ ο Νέιρα, το οποίο βέβαια έφυγε ψηλά. Ο Μανούσος στο 82' έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι. Όπως φάνηκε υπήρχε ένα τζαρτζάρισμα, όμως το VAR που προφανώς τσέκαρε τη φάση, έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Η τελευταία μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε με τον Μπαλογιάννη στο 89', με τον Έλληνα μπακ να κερδίζει τις κόντρες και να φτάνει μπροστά στον Γκαραβέλη, που για ακόμα μια φορά βγήκε και μπλόκαρε σωτήρια!

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάμπρου (62΄ Κάμα), Νέιρα (84΄ Φαν Ντάϊνεν), Βούρος, Γκαγέγκος, Τοράλ (75΄ Ναμπί), Μεγιάδο (85΄ Σελίμοβιτς), Καστάϊνιος (62΄ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας (72΄ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (84΄ Μανουσάκης), Τζανδάρης, Νούνιες (46΄ Τιρόνε), Καραμάνος, Ρόμανιτς (65΄ Μανούσος), Αραμπούλι (84΄ Γκέντσογλου).

Πηγή: sport-fm.gr