Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021 15:41

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Επαιξαν για αυτούς που έχουν φύγει (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Τη μνήμη έξι ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή τίμησαν χθες οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας και Μεσσηνιακού, που έπαιξαν φιλικό ματς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Το εν λόγω φιλικό γίνεται τα τελευταία χρόνια στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου, αλλά φέτος ήταν αφιερωμένο και σε άλλα πρόσωπα που “έφυγαν”: Πέτρος Κατσιλιέρης, Ηλίας Λαγογιάννης, Σωτήρης Καμπουγέρης, Κώστας Αργυρόπουλος, Παναγιώτης Κυριακόπουλος.
Πριν το ματς, τελέστηκε τρισάγιο από τον π. Νικόλαο, ενώ για τους εκλιπόντες μίλησαν οι πρόεδροι των παλαιμάχων Καλαμάτας και Μεσσηνιακού Μανώλης Θεοδώρου και Σταύρος Χριστόπουλος, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος και εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, που απουσίαζε ο Γιώργος Φάββας.
Ο Χρήστος Ζερίτης ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ στο κέντρο του γηπέδου είχε τοποθετηθεί τραπέζι με τις φωτογραφίες των ανθρώπων για τους οποίους έγινε το παιχνίδι. Στο γήπεδο βρέθηκαν και εκπρόσωποι των οικογενειών τους.

Για την ιστορία, Καλαμάτα και Μεσσηνιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 σε ματς διάρκειας 60 λεπτών. Η Καλαμάταμ είχε στο 9ο λεπτό κάθετο δοκάρι σε σουτ του Φραγκίσκου Κεράνη έξω από την περιοχή και προηγήθηκε στο 19’ με καρφωτή κεφαλιά του Θανάση Λακριντή (παρά την προσπάθεια του Παναγιώτη Αλευρά να αποκρούσει) ύστερα από σέντρα του Γιάννη Αθανασόπουλου.
Στο 44’ ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1 και στο 45’ ο νεοεισελθών Γιάννης Σταυριανέας με κοντινό πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Καλαμάτα. Στο 51’ ο Τζίμης Αναστασόπουλος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Να σημειωθεί ότι το φιλικό παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, από το Μεσσηνιακό οι Γιάννης Σπαντιδέας, Θεόδωρος Μισέρος, Γιωργος Πατρίκης, Τάκης Κατσίποδας, Ζώης Δούβας, Δημήτρης Πετρόγιαννης, Θανάσης Φωτόπουλος, Στράτος Αλαγάς, Γιώργος Κελαράκος, Τάκης Καρύδης, Δημήτρης Μπρεζεράκος.

Και από την Καλαμάτα οι Κώστας Ασημακόπουλος, Γιώργος Κατσουλάκος Τάσος Χατζηαγγελής, Ελβιο Μάνα, Μάκης Πετρομιχελής, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Δημήτρης Τσάκωνας, Γιώργος Παυλής, Γιώργος Φλέσσας, Βασίλης Γεωργιόπουλος, Ηλίας Δαμήλος, Γιώργος Πετρόγιαννης, Τάκης Μπιζίμης, Κώστας Κοσυφολόγος Ηλίας Φράγκος, καθώς και ο Γιώργος Τσιμικλής (εκπρόσωπος της ΟΔΠΕ)
Το ματς διαιτήτευσε ο Δημήτρης Ταβουλαρέας με βοηθούς τους Δημήτρη Τάγαρη και Δημήτρη Γιαλλικάρη. Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιώργος Κατσαφάδος.
ΠΑΛΑΜΑΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Παναγιώτης Αλευράς, Θεόδωρος Κουτσαντώνης, Νίκος Μουστάκας, Ηλίας Αναστασόπουλος, Βαγγέλης Κολοκάθης, Γαβρίλης Φυκούρας, Γιώργος Νινιός, Τζίμης Αναστασόπουλος, Γιάννης Σακελλαρόπουλος, Γιώργος Σταυρόπουλος, Σταύρος Γεωργιόπουλος. Επαιξαν και οι Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Γιώργος Μπαρδουνιώτης, Τάσος Μισέρος.
ΠΑΛΑΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Αγγελος Σκαφιδάς (2’ Θανάσης Λακριντής), Γιώργος Κορομηλάς, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Αντώνης Μαυρέας, Κώστας Παλαμάρας, Κώστας Μπιζίμης, Βασίλης Μπλέτσας, Γιάννης Αθανασόπουλος (44’ Γιάννης Σταυριανέας) Ηλίας Φλέσσας, Φραγκίσκος Κεράνης.