Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2021 14:51

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ IFFHS: Η κορυφαία 11άδα όλων των εποχών στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ IFFHS: Η κορυφαία 11άδα όλων των εποχών στην Ελλάδα

Με μεγάλα ονόματα η κορυφαία 11άδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Ποτέ δεν είναι εύκολος ο καταρτισμός της λεγόμενης καλύτερης ενδεκάδας όλων των εποχών. Πώς να χωρέσουν άλλωστε οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές σε βάθος 60-70 ετών σε μια μόλις ενδεκάδα; Η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) το... τόλμησε και ανσακοίνωσε την κορυφαία ελληνική ενδεκάδα όλων των εποχών.

Η εν λόγω ενδεκάδα περιλαμβάνει τρία μέλη της Εθνικής ομάδας που έφτασε μέχρι την ανεπανάληπτη κατάκτηση του Euro το 2004. Πρόκειται για τον αρχηγό Θόδωρο Ζαγοράκη, τον βασικό στόπερ της ομάδας Τραϊανό Δέλλα και τον δεξιό μπακ Γιούρκα Σεϊταρίδη.
Αναλυτικά η κορυφαία ενδεκάδα της Ελλάδας σε διάταξη 4-4-2 αποτελείται από τους Τάκη Οικονομόπουλο στο τέρμα, τους Γιούρκα Σεϊταρίδη, Στέλιο Μανωλά, Τραϊανό Δέλλα και Γρηγόρη Γεωργάτο στην τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο βρίσκονται οι Γιώργος Δεληκάρης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μίμης Δομάζος, Βασίλης Χατζηπαναγής, ενώ δίδυμο στην επίθεση είναι οι Δημήτρης Σαραβάκος και Μίμης Παπαϊωάννου.
Κι οι απουσίες που υπάρχουν πολλές και ηχηρές όπως ο Γιώργος Κούδας, ο Γιώργος Σιδέρης, ο Θωμάς Μαύρος, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Τάκης Λουκανίδης και άλλοι.