Πέμπτη, 28 Οκτώβριος 2021 00:07

Παναχαϊκή-Παναιτωλικός 1-2: «Μίλησαν» τα φορ και ήρθε η πρόκριση για τους Αγρινιώτες (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, που επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα με σκόρερ τους Καρέλη (20') και Βέργο (74'). Είχε ισοφαρίσει στο 48' ο Παπαχρονόπουλος.

Ακόμα μια ομάδα της Super League 1, η οποία δεν πέφτει θύμα έκπληξης στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε ο Παναιτωλικός, ο οποίος την Τετάρτη (27/10) επικράτησε 2-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16».
Καλύτερη στο παιχνίδι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, πήρε προβάδισμα στο 20' με τον Καρέλη, με τους αξιόμαχους Πατρινούς -της Γ' Εθνικής πλέον- να ισοφαρίζουν στο 48' με τον Παπαχρονόπουλο, φάση στην οποία ο νεαρός άσος τραυματίστηκε. Το «χρυσό» γκολ-πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Βέργος στο 74' με εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Πολύ ωραία η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Παναχαϊκής στο γειτονικό ντέρμπι.

Το ματς

Το πρώτο μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους, όπως καταδεικνύει και η υπεροχή τους στις τελικές προσπάθειες σε εκείνο το διάστημα, ήτοι οι 5(1) έναντι 1(0) της Παναχαϊκής.
Μία εξ αυτών, κατάφεραν να μετουσιώσουν και σε γκολ, όταν στο 20' ο Ντουάρτε έβγαλε με εξαιρετική κάθετη σε θέση τετ-α-τετ τον Καρέλη, με τον Έλληνα φορ να περνά τον Αθανασόπουλο, πλασάροντας εύστοχα προ κενής εστίας.

Ο ρυθμός άνοιξε τα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά δραστήριες, χωρίς βέβαια να αλλάζει κάτι μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου η Παναχαϊκή κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε, φέρνοντας το ματς στα ίσα με τον Παπαχρονόπουλο στο 48'. Ο Καράκλαγιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, με τον 19χρονο χαφ να γράφει το 1-1 με προβολή, μια προσπάθειά του όμως που έφερε και την πρόσκρουσή του στο δεξί δοκάρι, γεγονός που οδήγησε στην αναγκαστική αλλαγή του.

Είχαν στιγμές τα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες, όμως εκείνος που πήρε εκ νέου προβάδισμα, ήταν ο Παναιτωλικός στο 74'. Ο Βέργος, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, μπήκε με εξαιρετική ατομική ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή και διαμόρφωσε το 1-2 με συρτό σουτ. Πιο κοντά σε ένα ακόμα τέρμα έφτασαν οι φιλοξενούμενοι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ντουάρτε να σπαταλά τεράστια ευκαιρία και το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Παναχαϊκή (Κάλαϊτζις): Αθανασόπουλος, Μπελεζάκης, Σμίλτος, Σεληνιωτάκης, Στασινόπουλος, Τεγούσης, Παπαχρονόπουλος (50' Κωνσταντακόπουλος), Στεργίδης (74' Μπουρλάκης), Χαντί (79' Κυβελίδης), Καράκλαγιτς, Αλεξόπουλος.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Αποστολάκης (59' Λούι), Μπακαδήμας (59' Βργκοτς 69' Μαλής), Κορνέλιους Αντούνες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας, Φλόρες, Στ. Μπελεβώνης (70' Βέργος), Ντουάρτε,  Καρέλης (Χρ. Μπελεβώνης).

Πηγή: sport-fm.gr