Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2021 14:56

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ 6-1: Πετούσε... φωτιές στο β’ ημίχρονο και πέτυχε ιστορική νίκη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ 6-1: Πετούσε... φωτιές στο β’ ημίχρονο και πέτυχε ιστορική νίκη! (φωτό)

Ενας ΑΟΔ να τον πεις στο... ποτήρι χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά...

Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου συνέτριψε με 6-1 τον Αμβρακικό Λουτρού, πετυχαίνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη του νίκη στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής και αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαία δεν ήρθε η ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα στη Ναύπακτο. Το χθεσινό παιχνίδι βέβαια αποδείθηκε ιστορικό για το Διαβολίτσι μιας και πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στις εθνικές κατηγορίες! Και όλα αυτά με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 1-1, μιας και στο γρήγορο γκολ του Ηλιόπουλου, απάντησαν άμεσα οι φιλοξενούμενοι με τον Σπανό. Ομως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, είχε μεγάλη ευστοχία στην τελική προσπάθεια και το... κοντέρ σταμάτησε στα έξι τέρματα, χάρις σε γκολ των Στραβάκου, Ηλιόπουλου, Πάγια, Πιτσιλή και Βλάχου.
Πλέον με τη νίκη αυτή ο ΑΟΔ πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στα δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς που ακολουθούν μέσα σε μια εβδομάδα με Παναχαϊκή την Τετάρτη και Παναιγιάλειο την Κυριακή.

Πως έπαιξε

Το Διαβολίτσι παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 στο χθεσινό ματς από τον Μάρκο Στεφανίδη. Ο Μαρσέλο ήταν κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αποτελούταν από τους Ζόζεφ, Μπαλόπουλο, Καντούτση και Θώδη.
Στον άξονα έπαιζαν οι Πιτσιλής και Στραβάκος, με τον Δημητρίου να είναι λίγο πιο μπροστά τους. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γουερέ, αριστερό ο Πάγια και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν την πρώτη ευκαιρία
στο 3’ όταν μετά από κόρνερ του Γουερέ και γυριστή κεφαλιά του Καντούτση ο Πιτσιλής με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Προβάδισμα με Ηλιόπουλο,
άμεση απάντηση με Σπανό

Στο 7’ όμως η υπεροχή του ΑΟΔ καρποφόρησε όταν ο Γουερέ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Ηλιόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ομως με τη σέντρα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν μετά από σέντρα του Μπουλάτοβιτς ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ που απέκρουσε ασθενώς ο Μαρσέλο και ο Σπανός σε κενή εστία έκανε το 1-1.
Το γκολ αυτό έκοψε κάπως τα πόδια των γηπεδούχων, με τον Αμβρακικό να είναι επικίνδυνος από τα δεξιά με τον δραστήριο Μπουλάτοβιτς.
Στο 20’ ο γκολκίπερ Κουτρούμας έβγαλε σε κόρνερ τη σέντρα σουτ του Ζόζεφ, ενώ στο 27’ ο Γουερέ ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Δοκάρι με Σπανό στο 30’

Από εκείνο το σημείο η απόδοση του Διαβολιτσίου έπεσε, με τον Αμβρακικό να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στο 30’ λίγο έλλειψε να προηγηθούν οι φιλοξενούμενοι όταν ύστερα από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Μπουλάτοβιτς έκανε την κούρσα και τροφοδότησε τον Σπανό που έκανε το πλασέ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι!

Δύο γρήγορα γκολ με
Στραβάκο, Ηλιόπουλο

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Μάρκος Στεφανίδης έβαλε στο ματς τον Βέλλη σε ρόλο αριστερού χαφ, βγάζοντας τον Δημητρίου και τοποθετώντας σε ρόλο επιτελικού χαφ τον Πάγια.
Με αυτό τον σχηματισμό το Διαβολίτσι λειτούργησε εξαιρετικά και μόλις στο 48’ ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα... Ο Ζόζεφ σέντραρε και ο Πάγια πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Γουερέ που έκοψε για τον Στραβάκο και εκείνος με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-1.
Το Διαβολίτσι δεν έκοψε ταχύτητα και στο 50’ ο Πάγια μετά από έξοχη ατομική ενέργεια βρήκε στην περιοχή τον Ηλιόπουλο και εκείνος δεν λάθεψε και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-1.

Πανέμορφο τέρμα από Πάγια

Πλέον το ματς είχε πάει στα μέτρα της Μεσσηνιακής ομάδας που διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμά της στο 64’ όταν ο Πάγια έκλεψε την μπάλα και ξεχύθηκε στην επίθεση, μπήκε από αριστερά και με πανέμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 4-1!
Στο 70’ και το 71’ ο Τσίνα είχε δύο καλά σουτ, το πρώτο απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαρσέλο και το δεύτερο έφυγε λίγο άουτ.

Διαστάσεις θριάμβου
με Πιτσιλή και Βλάχο

Το πέμπτο γκολ της ομάδας του Μάρκου Στεφανίδη σημειώθηκε στο 81’ όταν ύστερα από κόρνερ, ο Ηλιόπουλος έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να μην απομακρύνεται και τον Πιτσιλή με κοντινή προβολή να την στέλνει στα δίχτυα (5-1).
Στο 85’ και το 87’ ο Μαρσέλο έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ τα δυνατά σουτ που επιχείρησαν οι Μπουλάτοβιτς και Κάτζιος.
Το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΑΟΔ μπήκε στο 89’ όταν ο Βλάχος έφυγε στην αντεπίθεση και με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 6-1 και ενώ η ομάδα του έπαιζε από το 85’ με 10 παίκτες μιας και αποχώρησε λόγω μυικού τραυματισμού ο Μπαλόπουλος και δεν υπήρχε δικαίωμα για άλλη αλλαγή.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Πετρόπουλου (Αχαΐας) και των βοηθών του Παπαδιονυσίου και Σωτηρόπουλου από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πιτσιλής, Κακιώνης και Σπανός.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μαρσέλο, Θώδης, Ζόζεφ, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Πιτσιλής, Στραβάκος (70’ Βλάχος), Δημητρίου (46’ Βέλλης), Γουερέ (78’ Σουλαντίκας), Ηλιόπουλος, Πάγια (78’ Κρεμύδας).
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ: Κουτρούμπας, Ζαγγελιδης, Σκύφτας, Τσώκος, Κακιώνης (67’ Κάτζιος), Καραλής, Μπουλάτοβιτς, Κωνσταντινίδης (65’ Τσίνα), Σπανός (83’ Τρομπούκης), Γκουγκούλης, Ιωαννιδης 
(83’ Κατσίμπας).