Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2021 14:18

SUPER LEAGUE 1: Ο Ντελ Θέρο Γκράντε “σφυρίζει” Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Ο Ισπανός Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (7/11, 19:30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Αλεξέας στο Καραϊσκάκης

Ο Μεσσήνιος Ηλίας Αλεξέας ορίστηκε βοηθός στην αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Ιωνικό, που θα διεξαχθεί επίσης την Κυριακή στις 7.30 μ.μ.

Οσον αφορά τον Γκράντε, ο 45χρονος Μαδριλένος έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ είναι διαιτητής FIFA από το 2013. Εκτός των αγώνων που διαιτήτευσε στην τρέχουσα σεζόν στη LaLiga, έχει «σφυρίξει» στον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι (2-0) για τους ομίλους του Champions League, στην αναμέτρηση Νάπολι-Λέγκια Βαρσοβίας (3-0) για τους ομίλους του Europa League, καθώς και τη συνάντηση Μπρόντμπι-Σάλτσμπουργκ (1-2) για τα προκριματικά του Champions League. Ο Ισπανός ρέφερι έχει πλούσια... προϊστορία με ελληνικές ομάδες, καθώς έχει «σφυρίξει» τέσσερις αγώνες του Ολυμπιακού: ΑΠΟΕΛ- Ολυμπιακός 2-0 για τον 2ο όμιλο του Europa League της σεζόν 2016-17, Ολυμπιακός- Κράσνονταρ 4-0 για τα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2019-20, Μάντσεστερ Σίτι-Ολυμπιακός 3-0 για τον 3ο όμιλο του Champions League της περιόδου 2020-21 και Άρσεναλ- Ολυμπιακός 0-1, στον αγώνα ρεβάνς για τους «16» του Europa League της σεζόν 2020-21. Επίσης, έχει διευθύνει δύο αναμετρήσεις της ΑΕΚ (ΑΕΚ-Ντιναμό Κιέβου 1-1 για το Europa League της σεζόν 2017-18 και Άγιαξ-ΑΕΚ 3-0 για τον 5ο όμιλο του Champions League της περιόδου 2018-19). Τέλος, ήταν ο «άρχοντας» σε δύο αγώνες της εθνικής Ελλάδας: στο φιλικό της 18ης Μαΐου 2018 με τη Σαουδική Αραβία, στο οποίο η εθνική νίκησε 2-0, και στην αναμέτρηση της 18ης Νοεμβρίου 2020 με τη Σλοβενία (0-0) για το Nations League. Ο Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ινίγκο Πριέτο Λόπεθ ντε Θεραΐν και Γκονθάλο Γκαρθία Γκονθάλεθ, ενώ διαιτητής VAR στο ντέρμπι θα είναι ακόμη ένας Ισπανός, ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο. Στο μεταξύ, την αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με την ΑΕΚ θα διαιτητεύσει ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο. Ο 33χρονος είναι διεθνής από το 2016, ενώ στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν έχει «σφυρίξει» -μεταξύ άλλων- τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβα 1-1 για το Europa Conference League και Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού 1-0 για τα προκριματικά του Champions League. Ο Πινέιρο θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Τιάγκο Κόστα και Νούνο Εϊρας, ενώ διαιτητής VAR θα είναι ο Πορτογάλος Φάμπιο Μέλο. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Φάμπιο Μέλο θα είναι διαιτητής VAR και στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Ιωνικός, ενώ ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο θα είναι διαιτητής VAR και στο παιχνίδι ΟΦΗ-Ατρόμητος. Επίσης, ο Άγγελος Ευαγγέλου από το σύνδεσμο Αθηνών θα είναι διαιτητής VAR στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός και Βόλος-Άρης.
Αναλυτικά οι ορισμοί της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο
ΟΦΗ- Ατρόμητος, 5 15 μ.μ
Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Κόλλιας (Ηπείρου), Στεφανής (Καρδίτσας)
4ος: Γκάμαρης (Αθηνών)
VAR: Μουνουέρα Μοντέρο (Ισπανία)
AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός, 5.15 μ.μ.
Τζήλος (Λάρισας), Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Σαμοΐλης (Αθηνών)
4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
AVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ, 7.30 μ.μ.
Πινέιρο (Πορτογαλία), Κόστα (Πορτογαλία), Εϊρας (Πορτογαλία)
4ος: Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Μέλο (Πορτογαλία)
AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών)

 Κυριακή

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία, 3 μ.μ.
Γκορτσιλάς (Μακεδονίας), Απτόσογλου (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
VAR: Κουτσιαύτης (Άρτας)
AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Βόλος-Άρης, 5.15 μ.μ.
Καραντώνης (Ημαθίας), Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Ψαρρής (Ζακύνθου)
4ος: Τσετσίλας (Γρεβενών)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
AVAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Ολυμπιακός-Ιωνικός, 7.30 μ.μ.
Μανούχος (Αργολίδας), Νικολακάκης (Λασιθίου), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Μέλο (Πορτογαλία)
AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, 7.30 μ.μ.
Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία), Πριέτο Λόπεθ ντε Θεραΐν (Ισπανία), Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία)
4ος: Περράκης (Αθηνών)
VAR: Μουνουέρα Μοντέρο (Ισπανία)
AVAR: Μεϊντάνας (Αχαΐας).