Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2021 22:06

Ο ΠΑΟΚ έσπασε με Κούρτιτς (3-1) το αήττητο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΑΟΚ έσπασε με Κούρτιτς (3-1) το αήττητο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο (βίντεο)

O ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό που έχασε πρώτη φορά εντός, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Super League 1 και διατηρήθηκε στο -4 από την κορυφή.

Με τον Κούρτιτς μεγάλο πρωταγωνιστή με δύο γκολ, από πέναλτι και απ’ ευθείας φάουλ, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το «Απόστολος Νικολαϊδης», που ήταν κατάμεστο μετά από καιρό.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Άκπομ στο 13’, από την τέταρτη φετινή ασίστ του Ζίβκοβιτς, για να έρθει το 1-1 για το «τριφύλλι» με τον Μαουρίσιο που είχε περάσει αλλαγή ένα λεπτό πριν, στο 59’.

Ωστόσο ο Σλοβένος μέσος πέτυχε το 1-2 στο 85’, μετά από συζητήσιμο πέναλτι που έδωσε ο Ντελ Θέρο Γκράντε με χρήση VAR για «γκρέμισμα» του Μιχαηλίδη από τον Βιγιαφάνιες στο 85’, ενώ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό ματς που ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς «τρίποντο», ενώ υπέστη και την πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα, μένοντας εκτός εξάδας και στο -9 από την κορυφή.

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ σκόραρε σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι του και έκανε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε παθιασμένα με την Λεωφόρο να «βράζει» και με πίεση από πολύ ψηλά κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς.

Είναι ενδεικτικό πως κέρδισε κόρνερ στα… 47 δευτερόλεπτα, ενώ στο 6’ έκανε και την πρώτη του τελική, με το σουτ του Παλάσιος ωστόσο να είναι «χλιαρό» για να απειλήσει τον Πσσχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε την πίεση, πήρε κι αυτός μέτρα μετά το δεκάλεπτο, με έντονο πρέσινγκ και από το πουθενά μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του, στο 13ο λεπτό.

Όταν ο Βιεϊρίνια έκλεψε από τον Χουάνκαρ, έδωσε στον Ζίβκοβιτς αυτός σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Άκπομ πέτυχε το 0-1 μέσα από την περιοχή.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «πάνω» τους ψυχολογικά, «μπλόκαραν» εντελώς το παιχνίδι του αντιπάλου τους ενώ έφτασαν μάλιστα πολύ κοντά και στο 0-2.

Με το διπλό σουτ του Μπίσεσβαρ και τις ισάριθμες «αποκρούσεις» του Βέλεθ, ενώ στην δεύτερη έγινε και χρήση VAR για ενδεχόμενο πέναλτι, στο 27’.

Μετά το ημίωρο, οι «πράσινοι» προσπαθούσαν ανορθόδοξα να βρουν λύσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση, έχοντας πάντως δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Ωστόσο, η κεφαλιά του Παλάσιος στο 32’ ήταν αδύναμη ενώ ο Χουάνκαρ απέτυχε εις διπλούν να νικήσει τον Πασχαλάκη, στο 43’.

Ενδιάμεσα, ο ΠΑΟΚ -που ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα- είδε τον Χουάνκαρ να παίρνει την «μπουκιά από το στόμα» του Άκπομ, που έβγαινε απέναντι στον Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Τέιλορ, με τον Ντελ Θέρο Γκράντε να συμβουλεύεται το VAR και να συνεχίζει το ματς, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου, ο Μπίσεσβαρ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν τρόπο για να φτάσουν στο 1-1, κυρίως με «βαθιές» μπαλιές, ενώ η καλύτερη τους στιγμή προήλθε από «στημένη» μπάλα και την κεφαλιά του Σάρλια στο 53’, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με την χαμένη ευκαιρία του Μουργκ, ενώ βλέποντας την δυσλειτουργία της ομάδας του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη.

Ο Βραζιλιάνος μέσος τον δικαίωσε, αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, από ασίστ του Καρλίτος, την έστειλε με φοβερό βολέ στο βάθος της αντίπαλης εστίας, μάλιστα, κάνοντας το 1-1 στο 59ο λεπτό.

Στην συνέχεια, το παιχνίδι έγινε «ροντέο», καθώς αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει χώρους και να εκμεταλλεύεται τα πολλά εύκολα λάθη του αντιπάλου του.

Όμως, η κεφαλιά του Άκπομ στο 63’ ήταν άστοχη, το ίδιο κι εκείνη του Μαουρίσιο δέκα λεπτά μετά, ενώ ο Μπρινιόλι απέκρουσε τις προσπάθειες των Άκπομ και Ζίβκοβιτς μέσα σε ένα λεπτό.

Τελικά οι «ασπρόμαυροι» πήραν το προβάδισμα από το σημείο του πέναλτι, με τον Ντελ Θέρο Γκράντε να χρειάζεται πολύ ώρα και την βοήθεια της τεχνολογίας μέχρι να αποφασίσει για παράβαση του Βιγιαφάνιες επί του Μιχαηλίδη και τον Κούρτιτς να ευστοχεί στο 85’ για το 1-2.

Ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που έπιασε στον ύπνο τον όλο τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ το 1-3, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (58’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Καρλίτος (78’ Μακέντα), Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ Ροντρίγκο), Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (86’ Σβιντέρσκι)

 

Πηγή: txvs.gr