Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2021 10:50

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' 1-2: Πικρή πρεμιέρα στη Μεσσήνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με... άδεια χέρια και στο δεύτερο παιχνίδι της στη Super League 2 έμεινε η Καλαμάτα, καθώς ηττήθηκε το Σάββατο με 1-2 από τον Παναθηναϊκό Β'.

Οι "πράσινοι" που δεν είχαν σκοράρει στις δύο πρώτες αγωνιστικές μετρώντας ισάριθμες ήττες με 2-0 από Κηφισιά και ΑΕΚ Β', πέτυχαν δύο γκολ, στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο και πανηγύρισαν την παρθενική νίκη σε επαγγελματική κατηγορία. Η "Μαύρη Θύελλα" φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο της παιχνίδι στο ανακαινισμένο Στάδιο της Μεσσήνης και όπως στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ Β' στα Σπάτα, έτσι και προχθές, έχασε στο φινάλε και το βαθμό.. Ετσι είναι μαζί με τη Ζάκυνθο, την Ιεράπετρα και την Επισκοπή, οι ομάδες που δεν έχουν ακόμα βαθμό στον δεύτερο όμιλο της Sl2.
Ο Αθανασακόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 10' σημείωσε το 0-1, με την Καλαμάτα να ισοφαρίζει στο 56' με πέναλτι του Λουκίνα (που κέρδισε ο Κόκκορης από τον Μαρτίνη).
Στο 81' όμως ο Κούτσιας, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 70' στη θέση του Μεσσήνιου Γιάννη Σαρδέλη, έκανε με πλασέ εντός περιοχής το 1-2, "παγώνοντας" τους 700 και πλέον φιλάθλους που έδωσαν το "παρών" στη γειτονική Μεσσήνη.

Ενας Τάτος δεν φέρνει τη νίκη

Η Καλαμάτα τα περίμενε όλα επιθετικά από τον Ανδρέα Τάτο, που από ένα σημείο και μετά λογικό ήταν να κουραστεί. Ο έμπειρος μέσος απειλούσε με σουτ τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός περίμενε την Καλαμάτα, αλλά ήταν επικίνδυνος στην κόντρα. Στο 48' μάλιστα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά του με Μαραθωνίτη και Σαρδέλη, που ήταν και αρχηγός των "πρασίνων". Η ισοφάριση έδωσε ψυχολογία στην Καλαμάτα, που ζωντάνεψε κάπως επιθετικά, χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Και εκεί που το ματς όδευε για την ισοπαλία, ήρθε μία ολιγωρία στην άμυνα για να χαθεί και ο βαθμός.

Ανούσια κατοχή και
ευάλωτη στην κόντρα

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η "Μαύρη Θύελλα" εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, αλλά ήταν ανούσια. Οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού ευτύχησαν να προηγηθούν από μια στημένη φάση και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το προβάδισμα, κλείνοντας καλά τους χώρους.
Ο Ανδρέας Τάτος προσπάθησε για την Καλαμάτα, αλλά δεν είχε στηρίγματα επιθετικά. Ο έμπειρος μέσος ένα λεπτό πριν το 0-1, σούταρε, ο Λουκίνας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά με προβολή την έστειλε ψηλά άουτ. Στο 12' ο Τάτος δοκίμασε ξανά το σουτ, όμως ο Ξενόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Καλαμάτα δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία και ήταν ευάλωτη αμυντικά, όταν χανόταν η μπάλα. Ο Παναθηναϊκός χτυπούσε στην κόντρα από δεξιά, με τον ταχύτατο Βαγιαννίδη. Από κούρσα του τελευταίου στο 20' ο Σαρδέλης βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μαβιβγκά, με τον ρέφερι Φίτσα να αφήνει το ματς να συνεχιστεί.
Στο 25' ο Τάτος είχε το χώρο και το χρόνο για το σουτ εκτός περιοχής, το έκανε, αλλά αυτό ήταν συρτό, αδύναμο και ο Ξενόπουλος μπλόκαρε, στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος.

Γλίτωσε το γκολ,
ισοφάρισε με πέναλτι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.΄Στο 48' ο Σέχου από δεξιά έκοψε την μπάλα για τον Μαραθωνίτη που σούταρε στην κίνηση, ο Tαΐρης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σαρδέλης, όντας ανενόχλητος σούταρε ψηλά άουτ.
Η Καλαμάτα στάθηκε τυχερή σε αυτή τη φάση και οχτώ λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μαρτίνης έριξε στο έδαφος τον Κόκκορη στην προσπάθειά του να βρει την μπάλα στη σέντρα του Κωνσταντινόπουλου. Ο Φίτσας έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά και την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Λουκίνας για το 1-1.
Η Καλαμάτα ανέβηκε ψυχολογικά και στο 61' άγγιξε την ανατροπή. Ο Τάτος άνοιξε δεξιά για τον Κόκκορη, αυτός του επέστρεψε την μπάλα, με το σουτ του έμπειρου μέσου μέσα από την περιοχή, να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 66' ο Αθανασακόπουλος σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί υποδείχθηκε οφσάιντ, σε μια οριακή φάση.

Ψυχρολουσία στο 81'

Η Καλαμάτα διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να απειλεί και στο 81' σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού έγινε το 1-2. Ο Κούτσιας που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, πλάσαρε ψύχραιμα μέσα από την περιοχή και υποχρέωσε την Καλαμάτα στη δεύτερη φετινή ήττα.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μαζικά για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το σουτ του Τάτου στο 93' πέρασε άουτ, ενώ στο 94' ο κ. Φίτσας δεν... συγκινήθηκε από το πέσιμο του προωθημένου Μπακαγιόκο εντός περιοχής, ύστερα από μαρκάρισμα του Θεοχάρη.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Tαΐρης, Μαβινγκά (45′ λ.τρ Μοζέρ), Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης, Ματέους (66' Aναστασόπουλος), Τάτος, Κόκκορης (77′ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας (66′ Μαρκόφσκι), Νάνι (66' Φελίπε).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Θεοχάρης, Σέχου (86′ Τσιριγώτης), Αθανασακόπουλος (86′ Καρβούνης), Αντωνίου, Σαρδέλης (71′ Κoύτσιας), Ρόμπι, Μαραθωνίτης (71' Κρυπαράκος), Μαρτίνης (92' Ματσαδές), Ηλιάδης.

SUPER LEAGUE 2 - 2oς ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Αιγάλεω - Ο.Φ. Ιεράπετρας 2-0
Λεβαδειακός - Χανιά 1-1
Επισκοπή - Αστέρας Βλαχιώτη 0-1
Κηφισιά - Εργοτέλης 1-2
ΑΕΚ Β' - Καραϊσκάκης 2-1
Καλαμάτα - Παναθηναϊκός Β' 1-2
Ηρόδοτος - Α.Π.Σ. Ζάκυνθος 2-0
Ρόδος - Διαγόρας Ρόδου 3-0
Ρεπό: Καλλιθέα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγωνιστικές)
1. ΑΕΚ Β’ 5-1 9
2. Αιγάλεω 4-1 7
. Ρόδος 4-0 7
4. Εργοτέλης 3-2 6
. Κηφισιά 5-2 6
6. Λεβαδειακός 4-3 5
7. Διαγόρας Ρόδου 3-5 4
. Αστέρας Βλαχιώτη 2-2 4
. Ηρόδοτος 3-2 4
10. Καλλιθέα 2-1 3
. Καραϊσκάκης 2-4 3
. Χανιά 2-2 3
. Παναθηναϊκός Β’ 2-5 3
14. Καλαμάτα 1-3 0
. ΟΦ Ιεράπετρας 1-4 0
. Ζάκυνθος 0-3 0
. Επισκοπή 0-3 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 24 Νοεμβρίου)
Καραϊσκάκης - Καλαμάτα
Εργοτέλης - ΑΕΚ Β'
Αστέρας Βλαχιώτη - Κηφισιά
Διαγόρας Ρόδου - Επισκοπή
Χανιά - Ρόδος
Ζάκυνθος - Λεβαδειακός
ΟΦ Ιεράπετρας - Ηρόδοτος
Καλλιθέα - Αιγάλεω
Ρεπό: Παναθηναϊκός Β'

Δείτε φωτό εδώ