Παρασκευή, 01 Αύγουστος 2014 14:15

Νίκες για Άντερλεχτ και Οσέρ, με κάλυψη η Κορκ Σίτi

Γράφτηκε από τον
Νίκες για Άντερλεχτ και Οσέρ, με κάλυψη η Κορκ Σίτi

Μετά από ένα γεμάτο για τα δεδομένα της περιόδου ευρωπαϊκό τριήμερο, σήμερα κρατάμε στα χέρια μας ένα ακόμα καλοκαιρινό κουπόνι Σαββατοκύριακου με αρκετούς αγώνες και πρεμιέρες πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα ανοίγει απόψε η αυλαία σε Β’ Γερμανίας και Β’ Γαλλίας, με την τελευταία να έχει τη «μερίδα» του λέοντος στο σημερινό πρόγραμμα αγώνων.

 

 

Στήριγμα το Διπλό της Άντερλεχτ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος με το «Διπλό» της Άντερλεχτ κόντρα στην Οστάνδη σε απόδοση 1.79. Με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης ταξιδεύει στην έδρα της Οστάνδης η Άντερλεχτ. Έχοντας κατακτήσει το 33ο πρωτάθλημα (και τρίτο σερί) στα 106 χρόνια ιστορίας της οι «μοβ» στοχεύουν να αυξήσουν αυτόν τον αριθμό, δείχνοντας από το ξεκίνημα της σεζόν ποιος είναι το αφεντικό. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησαν στην έδρα τους με 3-1 της Πέρουβελς χάρη στα γκολ των Αχεαμπόνγκ (15'), Μίτροβιτς (75') και Σουάρεζ (80'). «Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση κόντρα στην Οστάνδη. Δεν θα είναι εύκολη καθώς πρόκειται για μία σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με μεγάλες ικανότητες. Θα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη αναμέτρησή μας για να πάρουμε τη νίκη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Άντερλεχτ, Μπεσνίκ Χάσι. Από την πλευρά του ο 20χρονος Γκανέζος αριστερός εξτρέμ, Φρανκ Αχέαμπονγκ, είπε: «Αν διατηρήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος και ακούμε τον προπονητή μας μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά».

 

Παίρνει το «τρίποντο» η Οσέρ

Από τη Β’ Γαλλίας που σήμερα κάνει πρεμιέρα επιλέγουμε τον «Άσσο» της Οσέρ με αντίπαλο τη Χάβρη σε απόδοση 2.20. Η γηπεδούχος ομάδα είχε κάποτε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Σαμπιονά και συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η περσινή σεζόν τη βρήκε να δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία. Όταν εν τέλει ανέλαβε τα ηνία της ο άπειρος Βανουσί, μεταμορφώθηκε και κατάφερε τελικά να σώσει την παρτίδα, τερματίζοντας βέβαια στην 16η θέση και μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο 43χρονος Βανουσί εν τέλει κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης κι ανανέωσε την παρουσία του στο τιμόνι της, αλλά όσα έκανε μεταγραφικά η Οσέρ δεν πείθουν πως είναι ικανή για κάτι παραπάνω από μία εύκολη παραμονή. Πολύ καλή μεν η προσθήκη του επιτελικού μέσου Γκρανίκ από τη Νιμ, αναμένεται να βοηθήσει ο φορ Ναμπάμπ από την Αρλ, όμως έχασε τους βασικούς επιθετικούς Ν'Γκαντό και Κιταμπάλα.

 

Κρατάει η Μπραουνσβάιγκ

1η αγωνιστική και για τη Β’ Γερμανίας, όπου στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία θα πάμε με το Χ2 της Μπραουνσβάιγκ κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ σε απόδοση 1.88. Ισόπαλα και τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως έδρας, όπως και τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατά τους! Η Μπραουνσβάιγκ Ανέβηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά στηριζόμενη κυρίως στους παίκτες με τους οποίους το πέτυχε, δεν κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία της στη Bundesliga. Η Άιντραχτ τερμάτισε τελευταία, στη 18η θέση με απολογισμό 6-7-21, αν και μόλις στο -2 από τη γραμμή των μπαράζ παραμονής. Είθισται οι ομάδες που υποβιβάζονται να θεωρούνται φαβορί την επόμενη σεζόν για άνοδο, κάτι που ίσως ισχύει, πλην όμως στην Zweite Liga δε συνέβη με καμία ομάδα στις δύο τελευταίες σεζόν. Η Μπράουνσβαϊγκ βέβαια διατήρησε στον πάγκο της τον... αρχιτέκτονά της, τον άνθρωπο που της χάρισε την άνοδο κι επί χρόνια προπονητή της, Τόρστεν Λίμπερκνεχτ που θεωρείται άριστος γνώστης της κατηγορίας. Μεταγραφικά πέντε βασικοί παίκτες αποτελούν παρελθόν κι αποτελεί ένα ερωτηματικό η ομοιογένεια, τουλάχιστον στην έναρξη της σεζόν. Μεταξύ των αποχωρήσαντων κι ο Ελαμπντελαουϊ που πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά πιο σημαντική απώλεια μάλλον είναι του επιθετικού Κουμπέλα (9 γκολ), με τον Μακενγκά που ήρθε από την Έσμπιεργκ να καλείται να τον αντικαταστήσει. Έδωσε επίσης κάποια δυνατά φιλικά το συγκρότημα του Κέστνερ, που νίκησε τη Ντιναμό Μόσχας με 2-1, ήρθε ισόπαλο 1-1 με τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ στο πιο πρόσφατο έχασε με 2-1 από τη Σεβίλλη.

 

Δε χάνει η Κορκ Σίτι κόντρα στην Ντάνταλκ

Από την Ιρλανδία επιλέγουμε το 1Χ της Κορκ Σίτι με αντίπαλο την Ντάνταλκ σε απόδοση 1.85. Στις ήττες μετά από εννιά αγωνιστικές επέστρεψε η δεύτερη της βαθμολογίας Κορκ Σίτι, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μποέμιανς. Σήμερα φιλοξενεί στο ντέρμπι κορυφής την πρωτοπόρο Νταντάλκ από την οποία και απέχει τρεις βαθμούς. Τρέχει ένα απίστευτο σερί στην έδρα της καθώς παραμένει αήττητη στην έδρα της από τις 14/06/13 και από τότε μετράει 14 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχει κάνει την έδρα της απόρθητο κάστρο και σήμερα θέλει να διευρύνει το θετικό της κόντρα στη Ντάνταλκ, η οποία έφυγε τελευταία φορά με τη νίκη από την έδρα της Κορκ Σίτι στις 19/06/09. Στα μεταγραφικά η Κορκ Σίτι προχώρησε στην απόκτηση του 26χρονου Ρος Γκέινορ, ο οποίος αγωνιζόταν τα τελευταία δυο χρόνια στη Σλίγκο Ρόβερς και πιθανότατα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι, ενώ αντίθετα παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Φόρντε και Ντέβορεν.

 Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις μεταγραφές της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μίλαν στις κατηγορίες Παρί Σεν Ζερμέν Μεταγραφές και Μίλαν Μεταγραφές, ενώ μπορείτε από τώρα να ενημερώνεστε για τα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντομπάσκετ 2014.