Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 12:00

Η Super League 2 τα βρήκε με την ΕΡΤ

Γράφτηκε από τον
Η Super League 2 τα βρήκε με την ΕΡΤ

Το μεγαλύτερο «αγκάθι», που φέτος ταλαιπώρησε αρκετά τη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική επαγγελματική κατηγορία, έπαψε να υφίσταται.

Ο λόγος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιό της, η Super League 2 αποδέχθηκε την πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης, κι έτσι εφεξής οι αγώνες της κατηγορίας θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ. “Έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ ως προς το οικονομικό της σκέλος με διαφοροποίηση στον διαμοιρασμό του μπόνους”, αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας. Ο σχεδιασμός είναι να καλύπτονται τηλεοπτικά έξι αναμετρήσεις ανά αγωνιστική, τρεις από κάθε όμιλο, ενώ η ΕΡΤ θα πληρώσει ποσό που αγγίζει τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ.
Αύριο είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή εμβόλιμης αγωνιστικής αλλά λογικά κι εφόσον δεν αλλάξει κάτι, η τηλεοπτική κάλυψη στη Super League 2 αναμένεται να ξεκινήσει από τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αποβάλλεται η Ζάκυνθος από το πρωτάθλημα

Ακόμα, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την αποβολή της Ζακύνθου από το πρωτάθλημα της Super League 2. Η Ζάκυνθος ήταν μαζί με την Καβάλα, οι ομάδες που έφεραν τα πάνω – κάτω και προκάλεσαν δεύτερη κλήρωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Με έγγραφο της ΕΕΑ μας γνωστοποιήθηκε η υπ. αριθμ. 451/21 απόφαση του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την όποια απερρίφθη η αίτηση αναστολής της ΠΑΕ Ζακύνθου κατά των αποφάσεων της ΕΕΑ με τις οποίες δεν της χορηγήθηκε το προβλεπόμενο στις διατάξεις του άρθρου 77 Α Ν 2725/99 πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.
Συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 57 παρ. 3 του Ν 4809/21 η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Super League 2”.