Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 11:25

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Πρώτη νίκη με Μπακαγιόκο

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Τζούνιορ Μπακαγιόκο η Καλαμάτα νίκησε χθες στην Άρτα με 1-0 τον Καραϊσκάκη και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.

Ο κεντρικός αμυντικός της “Μαύρης Θύελλας” έδρασε στο 63’ σαν σέντερ φορ και με ψύχραιμο πλασέ (από ασίστ του Τάτου) χάρισε την πρώτη νίκη στην 4η αγωνιστική της Super League 2. Ενα τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας, καθώς η μεσσηνιακή ομάδα προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες με ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκό Β’ και δεν είχε περιθώρια για απώλειες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αποβλήθηκε ο Ανδρέας Τάτος στο 76ο λεπτό και δεν θα αγωνιστεί στο σαββατιάτικο εντός έδρας ματς με τον Εργοτέλη, ο οποίος υποχρέωσε την πρωτοπόρο ΑΕΚ Β’ στην πρώτη απώλεια βαθμών στον 2ο όμιλο.
Η Καλαμάτα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 11’, όταν από πάσα του Κόκκορη, ο Παυλίδης σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Καραϊσκάκης απάντησε στο 18’ με τον Δερμιτζάκη, όμως ο Ταΐρης ήταν σε ετοιμότητα, όπως και δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Ντοναλντόνι.
Στο 22’ ο Μαρκόφκσι τροφοδότησε τον Κόκκορη που σούταρε για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Χουάντερσον.
Στο 44’ ο Τάτος δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.
Στο 60’ ο Μαρκόσκφι σούταρε από κοντά πάνω στον γκολκίπερ του Καραϊσκάκη. Ο,τι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση η Καλαμάτα, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα. Ο Τάτος με ωραία ενέργεια από δεξιά “άδειασε” δύο παίκτες και πάσαρε στον Μπακαγιόκο που είχε προωθηθεί για το φάουλ και ο τελευταίος έκανε με κοντινό πλασέ το 0-1.
Ο Τάτος στο 76’ αποβλήθηκε από την Ανδρομάχη Τσιοφλίκη με 2η κίτρινη κάρτα και η Καλαμάτα αγωνίστηκε για τα τελευταία λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα. Κράτησε όμως το 0-1, καθώς στο 80’ ο Ταΐρης είπε “όχι” στον Σταματή.
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Χουάντερσον, Τάμπας, Κλιγγόπουλος, Μπεκατώρος, Γλυνός, Ναζίμ, Βαφειάδης (66′ Ρουμπανγκούκα), Ρούνεΐ, Δερμιτζάκης (89′ Καζέλης), Σταματής, Ντοναλντόνι (70′ Γαλεάδης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Αναστασόπουλος, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Παπατολιος, Παυλιδης (46’ Τσαγκαλίδης), Ματέους (67’ Σκεντεράι), Τάτος, Κόκκορης (62’ Φελίπε, 93’ Λουκίνας), Μαρκόφσκι

Ζωντανά από την ΕΡΤ 3
ο αγώνας με Εργοτέλη

Τον Εργοτέλη θα υποδεχτεί το Σάββατο στη Μεσσήνη η Καλαμάτα για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Super League 2. Το ματς θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3. Τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3 θα έχουν ακόμα τα παιχνίδια , Παναθηναϊκός Β΄- Καραϊσκάκης Άρτας, επίσης το Σάββατο στις 2.45 μ.μ. και ΑΕΚ Β – Αστέρας Βλαχιώτη (Κυριακή, 5 μ.μ.) Ακόμα ο αγώνας της Κηφισιάς με τον Διαγόρα (Κυριακή, 2.45 μ.μ.) θα μεταδοθεί από το ERTFLIX

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
“Να νικήσουμε και τον Εργοτέλη”

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της Καλαμάτας στην Αρτα ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” σημείωσε αρχικά ότι: “Ηταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και πήραμε μια δίκαιη νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου Είχαμε φάσεις και για άλλα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 15λπετά, ελέγξαμε το ματς και είχαμε φάσεις για να σκοράρουμε, όπως και στο δεύτερο είχαμε φάσεις και πριν το 0-1. Εγινε μια ενέργεια από τον Τάτο από δεξιά, κάναμε το γκολ και μετά μείναμε με 10 παίκτες. Ηταν αυστηρή αποβολή αφενός και αφετέρου και τα τρία μας στόπερ είχαν κάρτα και οι μονομαχίες δεν ήταν αυτές που έπρεπε να είναι”.
Ο Ν. Αναστασόπουλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς που ακολουθεί με τον Εργοτέλη στη Μεσσήνη. “ Σημασία έχει ότι κερδίσαμε το παιχνίδι, δώσαμε χαρά στον κόσμο που είναι η δύναμη μας και το Σάββατο τους περιμένουμε γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Για να έχει συνέχεια η νίκη, πρέπει να νικήσουμε και τον Εργοτέλη”.