Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 11:27

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0: Δεύτερη σερί νίκη με ανίκητο Ταϊρη - Το γκολ της χρονιάς ο Αναστασόπουλος (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0: Δεύτερη σερί νίκη με ανίκητο Ταϊρη - Το γκολ της χρονιάς ο Αναστασόπουλος (φωτό & βίντεο)

Με τον Δημήτρη Ταΐρη να κατεβάζει τα... ρολά και τον Νίκο Αναστασόπουλο να πετυχαίνει το γκολ της ζωής του, η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο με 2-0 τον Εργοτέλη και έφθασε τους 6 βαθμούς στο δεύτερο όμιλο της Super League 2.

H "Μαύρη Θύελλα" χτύπησε στο τέλος των ημιχρόνων, με τον Μαρκόφσκι στο 45' και τον Αναστασόπουλο στο 90' και πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη της μέσα σε τέσσερις μέρες, ύστερα από το 1-0 με τον Καραϊσκάκη στην Αρτα και πρώτη ενώπιον του κοινού της.
Ο Ταΐρης ήταν σε μεγάλη μέρα και σταμάτησε σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις τους Κρητικούς, αλλά το παιχνίδι αυτό θα μνημονεύεται για το απίθανο γκολ του Αναστασόπουλου.

Το γύρο του διαδικτύου
η γκολάρα του Σπαρτιάτη

Ο Σπαρτιάτης μέσος της Καλαμάτας σκόραρε με φάουλ από τα 60 μέτρα, περνώντας την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη. Αλλοι στη θέση του, θα εκτελούσαν με κοντινή πάσα το φάουλ για να κερδίσουν χρόνο. Αυτός είχε την έμπνευση να σουτάρει, βλέποντας τον Τσέλιο εκτός εστίας και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Το γκολ έκανε το γύρο του διαδικτύου και είναι υποψήφιο για το καλύτερο τέρμα της χρονιάς στη Super League 2. Ο Αναστασόπουλος μετά την επίτευξή του, έτρεξε στον κόσμο της Καλαμάτας και σαν... καλλιτέχνης υποκλίθηκε στους 500 και πλέον φιλάθλους, που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στο Στάδιο της Μεσσήνης.
Στο φινάλε του αγώνα όλη η ομάδα πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο τη μεγάλη νίκη, που δίνει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση, διότι μην ξεχνάμε ότι η "Μαύρη Θύελλα" είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο ήττες και σε τέσσερις μέρες έκανε το δύο στα δύο.

Την κράτησε όρθια

Η Καλαμάτα δεν έθελξε το Σάββατο με την απόδοσή της, αλλά είχε ουσία και έναν τερματοφύλακα ανίκητο.
O Ταΐρης την κράτησε όρθια στο διάστημα που πίεζαν οι φιλοξενούμενοι, με σωτήριες επεμβάσεις.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά με δύο σουτ του Παυλίδη στο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και απείλησε στο 16' με τον Σερβιλάκη να σεντράρει από δεξιά και το Φελίπε παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, διώχνοντας με το κεφάλι σε κόρνερ.
Στο 22' ο Κόνραντ βρέθηκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Καλαμάτας, που τον νίκησε και στο 27' σε σουτ, ύστερα από λάθος του Μπακαγιόκο,
Στο 34' ο Μοζέρ έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε σουτ του Κοκκίνη.
Στο 41' ο Τσαγκαλίδης βρήκε με σέντρα από δεξιά στην περιοχή τον Μαρκόφσκι, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν αδύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Τσέλιος.

Γκολ με την... τρίτη

Στο 45' από συνδυασμό Κωνσταντινόπουλου - Τσαγκαλίδη, η μπάλα στρώθηκε στο Φελίπε που σούταρε η μπάλα κόντραρε στα σώματα, όπως και στο νέο σουτ του Παυλίδη για να πάρει το... ριμπάουντ ο Μαρκόφσκι και να γράψει από κοντά το 1-0 κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Η Καλαμάτα όχι μόνο κράτησε το μηδέν, αλλά πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο άγραφος νόμος

Στο δεύτερο ημίχρονο η μεσσηνιακή ομάδα μπήκε καλύτερα κει μέχρι το 65' δεν είχε απειληθεί, ούτε όμως απειλούσε. Ο Εργοτέλης με την είσοδο του Κουατένγκ έγινε επικίνδυνος, αλλά ο Ταΐρης θύμισε τον περσινό MVP της Football League. Στο 67' απέκρουσε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του 24χρονου φορ των Κρητικών, που βρέθηκε και στο 69' σε θέση βολής, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας απέκρουσε.
Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 82' με τον Ποζατζίδη, που επίσης είχε έρθει από τον πάγκο, να αστοχεί εξ επαφής με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση ο Μοζέρ είχε σουτ άουτ για την Καλαμάτα, που ήθελε να κρατήσει το 1-0.
Και στο 90' επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, με τον Αναστασόπουλο να σκοράρει με φάουλ πίσω από το κέντρο. Για την ιστορία το φάουλ είχε κερδίσει ο Μαρκόφσκι από τον Μίκο. Ο μέσος της Καλαμάτας δεν σκέφτηκε να κάνει καθυστερήσεις και έγινε viral.
Εννέα κίτρινες κάρτες έδειξε ο ρέφερι Ανδριανός από την Πάτρα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μοζέρ, Τσαγκαλίδης (77' λ.τρ. Σκεντεράι), Ματέους, Παυλίδης (72' Μαβινγκά), Φελίπε (84' Κόκκορης), Μαρκόφσκι.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέλιος, Ντουμάνης, Σερβιλάκης (80’ Ποζατζίδης), Κόλα (81’ Πατρινός), Μίκο, Σαρρής, Βουτσάς (61' Μπουτσάκης), Πέϊος, Κοκκίνης (46’ Κωστανάσιος), Kόνραντ, Χοσάμ (61' Κουατένγκ).