Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2021 11:51

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Κρίνει πολλά ο Δεκέμβριος

Γράφτηκε από τον

H Καλαμάτα μπήκε με το... αριστερό στη Super League 2, χάνοντας διαδοχικά από ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκό Β’, αλλά έβγαλε αντίδραση και σε τέσσερις μέρες κέρδισε Καραϊσκάκη και Εργοτέλη.

Οι δύο σερί νίκες ανέβασαν βαθμολογικά τη ‘Μαύρη Θύελλα” και ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που θα κρίνει σε ποιο δρόμο (ανόδου ή παραμονής) θα βρεθεί.
Η μεσσηνιακή ομάδα θα δώσει πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος του 2021, μιας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμβόλιμες αγωνιστικές στις 15 και 29 Δεκεμβρίου. Και τις δύο Τετάρτες η Καλαμάτα παίζει μάλιστα εκτός έδρας με Χανιά και Ιεράπετρα, αντίστοιχα. Εκτός θα παίξει και την προσεχή Κυριακή με τον Αστέρα Βλαχιώτη, που ταλαιπωρείται από κρούσματα κορονοϊού και γι’ αυτό το λόγο δεν έπαιξε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ Β’.
Στη Μεσσήνη η Καλαμάτα θα υποδεχτεί στις 12 Δεκεμβρίου το Διαγόρα και στις 19 τη Ζάκυνθο.
Η βαθμολογική συγκομιδή στην παραπάνω πεντάδα αγώνων, θα κρίνει αν η “Μαύρη Θύελλα” μπορεί να μπει σε τροχιά ανόδου ή θα αρκεστεί σε παραμονή. Το πρόγραμμα δεν είναι “βουνό”, αλλά ούτε και εύκολο.

Θολό το τοπίο

Η Καλαμάτα μετρά 6 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, όπου έχει κάνει και το ρεπό της και είναι στην 9η θέση.
Πρώτη στον 2ο όμιλο με 11 βαθμούς είναι η Ρόδος, ακολουθούν ΑΕΚ Β’ και Κηφισιά με 10 βαθμούς, η Καλλιθέα με 9 βαθμούς, ο Λεβαδειακός και ο Διαγόρας έχουν από 8 βαθμούς και το Αιγάλεω με τον Εργοτέλη από 7 βαθμούς. Η διαφορά του πρώτου με τον 9ο είναι μόλις πέντε βαθμοί.
Ακόμα δηλαδή το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει αναφορικά με τους στόχους των ομάδων και οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές.
Να σημειωθεί ότι εκκρεούν οι αγώνες της Ζακύνθου με την Καλλιθέα και τον Λεβαδειακό. Εάν δεν αλλάξει η απόφαση της διοργανώτριας, τότε η Καλλιθέα και ο Λεβαδειακός θα πάρουν στα χαρτιά τους 3 βαθμούς και θα φθάσουν τους 12 και 11 βαθμούς, αντίστοιχα. Την προσεχή αγωνιστική, Καλλιθέα και Λεβαδειακός παίζουν μεταξύ τους, ενώ η Κηφισιά δοκιμάζεται στα Χανιά.
Κάτι που σημαίνει ότι η Καλαμάτα με διπλό στη Λακωνία θα πλησιάσει τις παραπάνω ομάδες, που έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις. Τα Χανιά δεν έχουν πάντως νίκη, αλλά ούτε και ήττα (5 ισοπαλίες με τέρματα 5-5!).
Η Καλαμάτα μετά τις δύο ήττες, κράτησε το μηδέν τόσο στην Αρτα, όσο και το Σάββατο στη Μεσσήνη και θέλει πλέον να χτίσει ένα σερί νικών που θα την φέρει στις υψηλές θέσεις της Super League 2.